• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ett lätt trainerpass är i bland en liten seger

Ett lätt trainerpass är i bland en liten seger

För att göra en lång historia kort så låste sig mitt knä i går. För tredje gången och det gick inte att få bort låsningen och jag insåg att jag inte kunde ignonera det här längre. Efter mycket möda och stort besvär kom jag till akuten och fick träffa en bra läkare som tog mina besvär på allvar. Knän ska inte låsa sig och knän ska undersökas ordentligt. Nu väntar en magnetröntgen och efter det troligen en operation. I värsta fall blir sommaren inte som jag tänkt men bra ändå. För jag får förhoppningsvis äntligen ett besvärsfritt knä.

Det viktigaste i natt som så här i efterhand inte var det viktigaste var ändå att få svar på frågan om det gick bra att träna. Det gick det bara jag inte tränar med smärta. Cykling är bra. Alldeles för sent i natt kunde jag åka hem och försöka sova några timmar innan jobb.

Så jag var pepp på att cykla i dag. Pepp på att köra det där passet på Zwift. Gjorde om det litegrann för att det skulle bli lättare. Låga watt och en kadens som skulle fungera bra. Inte för tungt och inte för lätt. I intervallform för att få variation. Men så hände något. Jag tappade all kraft och motivation och satt en lång stund på soffkanten och tittade på trainern med ljudet av zwift i bakgrunden. 

Bläddrade igenom mina gamla spinningpass i spotify. Hittade ett av mina favoritpass. Drog upp volymen lite för högt för att det är bra för öronen och bestämde mig för att genomföra det. Det gjorde jag också. Utan smärta men med en känsla av stelhet i knät. Jag har landsvägsklossarna lite hårdare än på mtb-skorna. Det var inte ett tufft pass men jag blev svettig ändå. Det var skönt efter ett tag. Skönt att rensa huvudet från tankar och skönt att faktiskt kunna cykla även om sömnbristen är galet hög nu.

Så avslutar jag med en sådan där #svettbild som förr tiden. 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: