Ett skitpass till samlingen 

10.04

Fast i soffan efter frukost, googlande efter lämpliga utflykter att göra. Loppis? Jag föreslår ett besök på Böleleden igen. Hasse föreslår backträning i stugområderna. Låter skitjobbigt men Hasse tänker att det är bäst att köra hårt och kort för att göra utevistelsen kortare. Jag har ont i magen. Ute blåser det halv storm och 6 grader varmt. Fjällsommar? 

12.09

Vi sitter fortfarande kvar i soffan och bestämt oss för backträning. Dricker lunchkaffe och lyssnar på gamla avsnitt av Mammas nya kille. Det blåser fortfarande lite för mycket. Snart backträning…bara ett avsnitt till. Mår lite småilla. Opepp.

14,09

Det började visst regna och så var det ett intressant program på radion. Men nu påkködda och redo för att ta oss an fjolårets Summit of Storhogna. 4 rejäla stigningar. Försöker peppa mig att det finns QOM att ta. Älska Strava bästa motivationsappen när vädret är taskigt. Tycker benvärmarna stasar runt låren och baksidorna hårda som stenar. Hasse säger att det är muskler.  

14,15

Jättekallt ute. Det blåser rejält och motvinden kommer vi att få uppför. Värmer upp mot Torrvallen. Jag har ingen chans att hänga med i Hasses tempo. Fryser. 

Första backen, Ekorrvägen ger syra i benen efter ett par hundra meter. Känns som jag står still. Blir arg på mig själv. Var fan är dina starka ben? Kämpar och vill helst kräkas. Når toppen av backen en minut efter Hasse. Förstår att jag gjort en kass tid. Kanske den sämsta.

Toppvägen. Tokigt brant. Jag har inget självförtroende. Orkar ingenting. Stannar till i backen och skriker att jag vänder hem. Hasse hör mig inte. Jag trampar vidare uppför. Jag vill sluta cykla. Det är inget kul att cykla. Varför gör jag det här? Vill kräkas igen på toppen. 

Rullar ned och mot Kull-Johannesvägen. Grus i kassett och på kedja. Det rasslar och regnet gör ont i skinnet. Vi avstår en av backarna mot en annan och får lite medvind. Går lika segt ändå. Bestämmer oss för att ta Kull-Johannes och sedan åka hem. Vi ändrar oss igen och rullar hem. Det är för kallt och blåser för mycket. 56 minuter får räcka. Övar lite balans på cykeln hemma på gården. Det det enda som går bra.

Jag är deppad och sur och letar orsaker till varför jag var snabbare i april uppför än nu i juli med mer cykelträning.  Kollar strava, 20 sekunder långsammare i första backen och 6 sekunder långsammare i den andra. Skitben. Sälja cykeln? 

I bland är det inte roligt på en fläck med träning och cykel. Det är bara jobbigt, tråkigt och knäckande. Formen på nedåtgående eller bara en dålig dag? Prestationsångesten som ett litet monster på ena axeln som i dag tog lite för mycket plats. 

 

Hasse var i alla fall stark!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: