• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ettor – om att kliva ur komfortzonen

Ettor – om att kliva ur komfortzonen

I bland handlar det om att våga. Våga känna den där grymma smärtan i låren när man tror att de ska sprängas. Våga att fortsätta trampa. Bita i hop. Utmana sig till gränsen för vad man klarar. Det handlar om att kliva ur sin komfortzon helt enkelt För som Gunde sa en gång – det finns inga genvägar.


Det var vad jag gjorde nu i kväll. Jag var taggad på dan men det avtog raskt efter middagen. Vägen till trainern kändes lång och motvilligt trampade jag i gång kroppen. Idén snodde jag av Öijer. För min del blev det: 1 minut på 330 watt (trainerwatt ni vet) och 2 minuter vila. Sammanlagt 10 ettor.I två av intervallerna höjde jag upp till 340 watt men kände att det inte skulle hälla hela vägen.


Pulsen slog i taket och jag fick verkligen kämpa för att inte ge upp. En minut låter inte mycket men jag lovar att det känns, ordentligt mycket. Det var en skön känsla när pulsklockan visade 10 slutförda intervaller. 10 minuter uppvärmning och nedvarvning kunde jag klappa mig på axeln och kliva av med en känsla av vara helt sönder i benen. Så som det ska vara i bland.

Våga prova ni med! Detta var en effektiv och skön intervallform!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: