• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Favorit i repris- Vätternrundan en lovestory

Favorit i repris- Vätternrundan en lovestory

Det började hösten 2009. Jag skulle köra min fjärde Vätternrunda 2010. Målet för den rundan var högt satt.  Jag ville komma in under 10 timmar. Året innan hade jag och dåvarande sambon kört på 10.50 med rätt långa depåstopp. Att försöka bara vi två skulle säkert ha gått men vi bestämde, eller snarare jag bestämde, att hoppa på en Sub10-grupp. På cykelklubben.se fanns det gott om folk som oss.  Att den turen runt pölen skulle förändra livet hade jag inte en aning om då.

I veckans tema i Bloggar om hälsa delar vi med oss av ett inlägg vi har fått mycket uppskattning för eller ett vi kanske är lite extra stolta över. Spännande och att damma av gamla inlägg är i bland roligt. Det väcker minnen till liv. Mitt bidrag den här veckan påminner mig om min mest omvälvande resa någonsin. I dubbel bemärkelse. Både under själva Vätternrundan och tiden som kom efter det och de sex åren som faktiskt snart sånär på ett dagar har förflutit.

För 2010 i Motala i ett pastatält träffade jag Hasse för första gången. Då hade jag ingen aning om vad de där trettio milen runt sjön skulle innebära. Att de skulle vara starten på ett annat liv. Det var och har inte varit en lätt resa och jag har sårat många på vägen. Men i slutändan blev det bra.

Det är från det inlägget som citatet ovan är hämtat och ett inlägg som faktiskt passar fint just nu. Med knappt en vecka kvar tills 2016-års upplaga av Vätternrundan. Jag står inte på start i år heller men det loppet alltid kommer att vara något speciellt, inte bara för att jag trampat så många gånger runt sjön utan att det också är en lovestory. En sådan där man drömmer om. Eller nåja, ett bra sätt att visa upp sin sämsta sida i alla fall. Lyckas man göra intryck svettig, arg, trött, ledsen och helt slut så ökar chanserna att det håller.

Så håll till godo med Vätternrundan- en lovestory i dag. Ett inlägg som inte bara ligger mig varmt om hjärtat utan också är ett av de mest lästa i bloggen.

vätternrundan

Han som förgyller min tillvaro, som alltid har tålamod och är så snäll att det i bland gör ont i hjärtat. Killen i pastatältet i Motala 2010 som sedan tog sitt pick och pack och flyttade upp till Östersund.

 

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

14 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: