• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Fin grusvägsrunda till Klövsjö och lingon 

Fin grusvägsrunda till Klövsjö och lingon 

Att cykla grusväg på mtb behöver inte alltid vara tråkigt. Nog för att stig alltid är lite roligare men i bland är det bara skönt att få trampa på slätt underlag och inte ha så bråttom.   

Jag älskar kartor, kan sitta i timmar och titta.

 

Jag har kikat på de grusvägar som finns utritade på vår vältummade karta och tänkt att utforska dem lite närmare. 
Idag när Storhogna levererade 9 plusgrader, sol och lite vind kändes det som en bra idé att prova någon runda. Fjället och våra vanliga stigar kändes inte så lockande. Det är dygnsurt i markerna nu. Vi bestämde oss för att åka till Klövsjö via grusväg och fäbodar. Prova att skjuta pulsen i taket i Kyrkbacken, rulla hem via landsvägen och vika av på skogsbilsvägen och skoterleden längs med Torrvallen-backen. 
 

Hasse fyndade sjukt snygga stigcyklarshorts på ouleten i Åsarna i går.

    
 

Färggrannt ned mot Torrvallen.

  

Med skön medvind rullade vi mot Utanbergsvallarna och svängde ned på 315 mot Rätan. Tog sedan vänster efter ett par kilometer och fick trampa fin hård grusväg ända ned till Klövsjö. 
  

Hasse gillade grusvägen. Crossen ska visst med i höst säger han.


 

Jan-Ers buan heter det här stället.

  
Grusvägar i det här området leder oftast till eller förbi vackra platser och gamla fäbodar. Turen i dag var inget undantag. 
Väl i Klövsjö ville Hasse testa kyrkbacken. 400 meter på asfalt med 10% snittlutning är inte att leka med. Jag som har världens sämsta kropp just nu insåg min begränsning och gjorde ett halvhjärtat försök att få snabbast damtid. Med knapp styrfart och noll motivation såg jag Hasse segla i väg. Hittade honom sedan utslagen i gräset vid turistbyrån.  

Strava ….say no more.

 

det sägs att Klövsjö är Sverigvackraste by. Jag håller med

 
När Hasse hämtat igen sig efter 1,39 minuters maxpuls rullade vi hem. (jag missade damtiden med 1 sekund. Surt men jag gav inte allt) 

Stannade till vid Ica för att plåta utsikten, den som ger lite utomlandskänsla.
I sista jobbiga backen förbi Torrvallen rekade vi lingonutbudet och bestämde att det fick bli en fika hemma och sedan tillbaka för att hämta lite bär till vinterns gröt.  
3 mil i skönt höstväder och lugnt tempo satt skönt i kroppen. En fin grusvägsrunda som jag gärna åker igen. Är du nyfiken på den så finns  rundan på Strava. 

Skogens röda guld.

 
På mindre än en timme hade vi fyllt våra hinkar och konstaterade att det får bli mer bärplockning i morgon. 

Nu är åtta liter rensade och fördelat i påsar för kokning allt eftersom. Köpesylt är ingen höjdare och både plockning och rensning är väl investerad tid.
 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: