• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Fjällturen på tur och däcksfundringar

Fjällturen på tur och däcksfundringar

Det närmar sig! På lördag står jag och ett par hundra andra på startlinjen i Funäsdalen för den andra upplagan av Fjällturen Jag är nervös som vanligt. Över allt möjligt jag egentligen inte behöver vara nervös över. Som det ska vara med andra ord. Jag läste Lennarts beskrivning av loppet (som förövrigt har en fin blogg om det mesta inom friluftsliv) i dag och jag är riktigt förväntansfull. Tänker er, fjäll, mtb och långlopp. Som ett litet kinderägg typ. Efteranmälan är stängd men är du sugen att åka kan du anmäla dig på plats. Det finns alternativ som passar alla!Först en stople sedan ett däck. Mekanikern måste ha lite att göra.

Eftersom en olycka sällan kommer ensam så lyckades jag riva upp bakdäcket förra veckan. Stans i däcken är jättebra och det lagar ju små fina hål bra men inte mitt dock. Så chefmekaniker Gustafsson fixade slang (jag kan själv men han vill så gärna) sen provade vi att stansa om det i stugan men det gick inte.

Att åka på slang går ju självklart men jag blir jättenojjig över punkteringsrisken, framförallt på bakdäcket. Genomslag är aldrig roligt. Därför tänkte jag ju beställa ett nytt Racing Ralph. Tänkte som sagt. Nu är det tisdag och aldrig att jag hinner få ett nytt. Så jag får väl lägga på Rocket Ron fram och hoppas att det inte är allt för torrt.

Så nu när jag inte hunnit beställa ett nytt funderar jag på jag i stället ska beställa Thunder Burt? Vad tror ni? Jag har ju hört och läst massor om hur bra det är och jag är lite sugen. Samtidigt är jag nöjd med mina raphl-däck också men de är ju lite mer grovmönstrade än TB. Eller har ni något annat superhett däck som rullar fint och väger typ inget?

Alltså det här med däck är som att valla skidor, svårt och alldeles för många valmöjligheter.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

 • bjornwestergren

  juli 15, 2014 at 12:49

  Har ju kört både Thunder Burt och Racing Ralph, och för min del så säger jag att Racing Ralph är det mest allrounddäck man kan använda, väldigt mycket grepp i (tycker jag) och rullar tillräckligt bra. Visst rullar Thunder Burt lite bättre och är nått jag skulle välja på lättrullade lopp men är man lat så kan man köra hela långloppscupen och andra lopp på Racing Ralph, allt som har bättre grepp än Racing Ralph rullar för dåligt för att tävla på enligt mig, så länge vi inte snackar Downhill 😉

  Svara
 • Martin S.

  juli 17, 2014 at 20:29

  Thunder Burt är lätt och lättrullat. Däremot är det papperstunn sidvägg på de däcken så det TB-däck jag har kvar ligger bara hemma och samlar damm (det andra rev jag upp hur lätt som helst på en vass sten). Definitivt inget jag skulle cykla ett långlopp i fjällen på om jag var rädd för att punktera.. men cyklar man försiktigt och säkert så går det ju!

  Jag tycker Rocket Ron duger utmärkt, men kör själv på Maxxis Ikon som är tunga men med bra punkaskydd, grövre sidvägg etc.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: