För en vecka sedan var det vinter

För en vecka sedan var Östersund inbäddad i ett vitt fluffigt täcke. Jag flexade ut och cyklade in skymningen på fatbike på det som numer går under vinterrundan. En slinga i Spikbodarna och Torvalla. 7 kalla minusgrader som bet lite i kinderna. Träden var så där snöulliga som jag gillar.

Söndagen innan hade jag och Sandra gjort fatbikepremiär på pudrade spikisstigar. Jag tror vi sa att vintern kom tidigt och jag var nästan säker att den skulle stanna. Jag hade fel. Så som alla förvintrar förut. För det blir inte vinter över en natt. Det ska töa lite, slaska och bli ishalka innan vintern lägger sig.

I tisdags kom värmen och sedan regnet och gjorde stan mörk och grå igen. Men det gjorde inte så mycket ändå. Det blev ett bra tillfälle att vila ett knä från cykling. Ett knä som morrat lite under veckan. I stället ägna lite tid åt gymmet igen. Jag trodde inte jag hade saknat det så mycket som jag gjort. Än mindre tycka att det skulle vara så roligt. Men jag rider lite på en våg av mycket motivation nu. Att bli stark igen, att jobba mig mot styrketräning med vikter och skidåkning längre fram i vinter. Jag håller hårt i den känslan och klappar mig själv på axeln efter 4 genomförda gympass den här veckan.

Nu är det helg igen. Jag är fredagstrött men nöjd och glad. Lyssnar på musik, slösurfar lite och har en fin helg framför mig. Spa med kollegor i morgon och på söndag distanspass på väg. Att det ska vara slaskigt och grått struntar jag i. Vintern kommer när den kommer!

Förra helgens snöpremiär med Sandra.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: