• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Gårdagens fina kvällscykling och en förändring

Gårdagens fina kvällscykling och en förändring

Processed with Snapseed.

Efter att jag tagit bilden och fört över den från kameran till mobilen såg jag vad Jimmy pysslade med. Så kan det vara och det här var en av två bilder som blev okej.

I bland är de där små tillfällena som är allra bäst. De som är kravlösa och spontana. Som förgyller en helt vanlig veckodag som i vanliga fall är inrutad i vardagsliv. Att efter middagen ställa upp cyklarna på taket och åka någon mil för att få cykla nya stigar trots att klockan skulle blir lite för mycket innan vi kom hem igen.

I går var en sådan dag när Jimmy bjöd in till mörkercykling i hans närområde runt Målsta. I skogarna som vi cyklade i söndags. Vi var 10 personer som rullade ut tillsammans. Övervägande cyklister på Fatbike vilket var ett smart val i går eftersom det snöblandade regnet gjort skogsvägarna lurigt sliriga. Jag hade pigga ben och självförtroendet sedan i söndags satt i. Tekniken fin med andra ord.

Det var en sån där runda där det var lätt att förlora sig i tankar, lite meditativt att ligga bakom ett pärlband av pannlampor medan fukten i luften kom ned som snöflingor. Känna det där härliga pirret i magen när den ena fina stigen efter den andra kom. Jag funderade på hur många varv mina ben har snurrat runt under åren. Om det fanns björnar i mörkrt och om hur fina människor som jag har förmånen att få cykla med, vecka efter vecka. Hur mycket alla Happyrides betyder för mig och hur många nya människor jag lärt känna. Människor som jag inte skulle ha umgåtts med annars. Funderade också på hur man kan ändra sig. Från att förr om åren ställa undan cykeln när mörkret och kylan kom. För att i stället gå in och träna tills nu, inte tveka även om det kallt, fuktigt och lerigt. Att uppskatta höstcyklingen och längta efter den under sommaren.

Processed with Snapseed.

Höststigar är fina i mörkret.

För det är något speciellt att cykla i skogen med pannlampa. Mer närvarande cykling på något sätt. Stigarna ser och beter sig annorlunda, fartkänslan blir en annan och jag känner mig lite nöjdare efter en tur på hösten än på sommaren. Det är lätt att bli lite blödig i bland men så kan det vara. Svaret på hur många varv mina ben snurrat kom jag aldrig fram till. Det är nog många.

Som rubriken antyder så sker en förändring. I kväll får ni mitt sista temainlägg i Bloggar om Hälsa. Lägligt nog handlar det om hur vi hanterar den mörka årstiden. Jag har valt att lämna nätverket i och med det inlägget. Det har varit ett spännande år men jag väljer att gå vidare utan nätverket i ryggen. Jag tycker att ni ska fortsätta att hålla koll på Bloggar om Hälsa och deras bloggare i framtiden. Jag kommer inte att sluta blogga utan fortsätter som vanligt!

7

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

13 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: