Första mtb-träningen med Egons!

IMG_1760

I går var det premiär för mtb-träningen med Egons cykelaffär som jag och Hasse håller i under vår, sommar och höst. Jag har varit nervös, jättenervös. Vilka skulle komma? Skulle någon dyka upp överhuvudtaget och kan jag verkligen leda träningar på det här sättet?

Det har varit stort intresse för det evenemanget som vi la upp på Facebook. 19 stycken hade tackat ja. Det brukar ju alltid droppa av ett par eller två. Men när vi rullade dit droppade det in cyklist efter cyklist. Många nya ansikten och stor spridning på åldrarna. Superroligt!

Vi var 24 stycken som rullade ut på Frösön. 24 stycken! Över förväntan helt klart. Det är trots allt många grupper på gång i stan nu under sommaren och alla drar många cyklister. Sådant gör mig så glad, att så många vill cykla.

Eftersom det var första gången och vi inte riktigt hade räknat med en sådan stor grupp körde vi alla tillsammans och rullade en slinga mest för att få ett hum om nivån låg till. Vi hade valt ut några av Frösöns guldkorn, som PB-flow och Älgstigen. Lite enklare stigcykling i lite mer än 90 minuter. Starkast av alla var killen på 9 år som hängde med utan problem. En annan lite äldre kille, Sven gjorde också bra i från sig.

Som det lät efteråt var det uppskattat och vi tar med oss lite av den feedback som kom till nästa gång. Blir det lika stor uppslutning kommer vi att dela upp gruppen i två. Det är enklare att kunna ta sig tid med alla och köra lite mer tekniktips när stigarna kommer.

Intåg i sommarhagen.

Intåg i sommarhagen.

Så ett stort tack för i dag alla ni som kom och körde med oss! Hoppas vi syns nästa onsdag igen och många onsdagar till i sommar.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: