• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Från buckelisten- Frösölång i tävlingstempo

Från buckelisten- Frösölång i tävlingstempo

image

post Frösölång i tävlingstempo. Svinjobbigt rent ut sagt.

Kommer ni i håg min bucketlist? En punkt på den listan var ju:

Bränna runt Frösölång det snabbaste jag kan och någonsin gjort. Utan att vila det minsta under de där ca 3 milen.

I går passade det fint att ta i tu med den punkten. Vi skulle köra det sista hårda passet inför Mörksuggan. Frösölång är perfekt för det. Den rundan är ett mini-långlopp med tekniska stigar, enklare stigar, grusväg, en rejäl uppförsbacke och ett gäng utförslöpor som kräver lite koncentration. Att göra det ensam i ett hiskeligt högt tempo och med hög puls hela ön runt är svårt. Det är lätt att vila lite här och där och inte ta i ordentligt. Jag har provat och misslyckats. Så jag la fram förslaget till Hasse. Köra skiten ur oss. Han nappade.

Hasse och jag värmde upp till första stigen vid Hjälmtorpet sedan satte vi upp ett högt tempo innan vi abrubt fick bära lite cykel över avverkningar. Antiklimax. När vi nådde första grusvägen mot Jämtrök gjorde vi ett nytt försök och tävlingsadrenalinet slog till. Jag skulle inte låta Hasse komma så långt före mig till Badhusparken där ”målet” skulle bli.

Det blev ett stenhårt race med fullt fokus på att köra så fort jag bara kunde. På vissa delar var jag före, andra delar hängde Hasse av mig. Innan den sista långa backen vid golfbanan tappade jag honom. Först lite uppgivenhet sedan kamp. Jag är lite starkare uppför om backen är lite längre. Och visst, jag tog in men nådde inte riktigt fram. Ned vid Frimansskogen smet jag om och höll honom undan ända tills vi nådde grusvägen längs med sjön. 1 km från mål och karln hänger av mig igen. De som promenerade i det vackra vädret med sina hundar och ungar och allt vad de släpade på funderade nog var det var för idiot till tjej som skrek sig fram till badhusparken. Men är det race så är det.
Vi var otippat jämna i dag och jag kom 50 meter efter honom till mål. 3,2 mil och 1.26 timmar med uppvärmning inräknat blev verkligen mitt snabbaste runt ön. Jag tog 6 QOM och förbättrade de segementen med rätt stor marginal. Det som ändå gav mest bortsett från ett grymt träningspass var att jag insåg vilka svagheter jag har och vad jag behöver förbättra. Det så mycket värt att ha en träningskompis, en träningskompis som är starkare och snabbare. För jag skulle inte ta ut mig på det här sättet själv.

Det var också rätt skönt att känna att benen inte var så sega i går som de varit den senaste tiden. Nu väntar ett lugnt rullpass i dag och kanske lite hoppträning på cyklen. Sedan är det välbehövlig vila och ett litet väckningspass på lördag. Så ska jag väl vara så föreberedd det går på Mörksuggan på söndag. Jag sätter inga mål på pallen utan ska ta mig igenom banan. Det var 2012 sist som jag gick i mål. 2013 inget start och i fjol gick sadelstoplen av. Det ska nog gå bra, bara jag tar mig upp för vidablick och låter bli att krascha efter första snabba grusvägspartiet. Den är lite läskig.

Gårdagens mjölksyrefest på Frösön finns såklart att beskåda på favvoappen Strava. Den som vill mäta sig med främst Hasses krafter kan ju prova mitt nya segment ”xc skållade troll”. (Det där med namnet blev ju lite fånigt ändå)

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: