Fredag och dagsljuslängtan

Omslagsbilden är inte dagsaktuell. Det är min sambos fatbike, samma modell och årsmodell som min egen. Jag lånade den en eftermiddag medan jag drömde om en egen. Fyllde ett minneskort med bilder och tänkte att året därpå ska jag ha en själv. Det blev så också. Tyvärr är inte världen lika fin som på bilden i dag. Det är isigt ute efter ett par dagars töande och svårt att ta sig fram på en fatbike utan dubbdäck. I morse blev det en cykelbane-happymorningride med dubbdäck i plusgrader. Årets sista morognrunda. Omslagsbilden fick mig att längta efter vinterdistans i dagsljus när jag hittade bilden i kamerarullen. Bara få vara ute ett par timmar och inte på ett kontor under dygnets ljusaste timmar. Allra mest längtar jag nog efter att få cykla i snön. På upptrampade stigar i skogen eller på skoterspår runt stugan. 

Skoterspår och upptrampade stigar kommer. Får jag tro väderleksrapporten kommer snön och minusgraderna tillbaka även här i Östersund lite längre fram. Dagsljuslängtan kommer jag att få stilla redan i morgon. Tror jag skrev tidigare i veckan om att jag skulle åka mitt 4 timmars distanspass på skidor i helgen. Nu blir det inte så. På grund av livet är jag kvar i stan i kväll. En sån där skön fredagskväll jag hade för någon vecka sedan. Bara jag i lägenheten, kaffe och lite slarvig mat i form av fil och mackor. Lite grejer här och där och ingen tanke att röja upp något just nu. I morgon eftermiddag åker jag ned till Storhogna igen och blir kvar där ett tag. En semestervecka väntar och jag behöver den. I stället för skidor blir det dubbdäcksdistans på mtb:n. Med energi i bakfickan på cykeljackan och en plan att göra passet lite roligare och utmanande. Inte till intensitet sett utan att hitta tunnlar. Kommer med all säkerhet att återkomma till det i morgon!

Nu ska jag återgå till mitt kafferdrickande, plugga in lite skön musik i öronen och försöka hålla ögonen öppna nån timme till i alla fall. 

Hoppas ni får en fin helg, årets sista helg. Sedan går vi in på 2019!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: