Fredagens

Det var längesedan som jag publicerade en lista. Jag gillar dem. I måttliga mängder. Den här hittade jag hos Sara Rönne, hennes sju dagens gav mig inspiration att sammanfatta den här fredagen än så länge. Vi åker snart till Lycksele för att bo hos Erikas familj. Väskorna är packade och jag dricker en stor kopp te. Ska hämta tvätt i tvättstugan och gå igenom väskan en sista gång. Sånt måste jag, annars är risken att jag glömmer något. Lilla kameran är nedpackad.

Dagens bästa: Att Elnas och min podd går så bra! Jag är överraskad och varm ändå in i hjärtat av alla fina kommentarer, alla frågor och önskemål vi får om ämnen. Lyssningarna är många och det är häftigt med tanke på att cykel och framförallt mtb som vi pysslar mest med inte är så stort. Stor tack!

Dagens sämsta: Att hostan finns kvar än om mindre så en start i morgon känns ändå avlägsen. Jag tror inte att det är någon fara att cykla lugnt men klarar jag det med nummerlapp på? Det är liksom frågan.

Dagens roligaste: Att vi faktiskt snart åker norröver. Oavsett om det blir race eller enbart support ska jag få hänga med tre sköna människor i helgen. Det blir sällan särskilt tråkigt! Vi kommer att äta gott, dricka ett glas vin och njuta av en helg. Fint!

Dagens vill ha: Som bilden nedan. Vinterfjäll. Mars och vårsol. Långa dagar utomhus. Vill andas fjälluft. Befinna mig på den där platån på bilden, precis innan det bär utför mot Oxsjövallen. Toppen som skymtar till vänster är Oxsjövålen. I vinterskrud oerhört vacker!

Dagens godaste: Den allra första koppen kaffe. De första klunkarna innan frukosten. Sedan vill jag äta. Är kaffet sent väntar jag tills det är klart. Oavsett hur hungrig jag är. Utan kaffe ingen bra morgon helt enkelt.

Dagens tråkigaste: Att det snöar. Jag gillar vintern men det får räcka nu. Åtminstone här i stan. I fjällen ligger snön alltid kvar en bra bit in mot april och det är ok. Men när det snöar flingor stora om lovvikkavantar utanför vardagsrumsfönstret den 9 mars känns så där. Jag fick skotta mig ut på balkongen för att ta omslagsbilden över min ganska trista innergård. Om man tittar noggrant kan man skymta Frösön mellan träden. Sjöutsikt ni vet.

Dagens längt: Är hon på bilden sist i inlägget. Jag vet inte vad det är med mig just nu men jag lider av oerhört separationsångest. Det redan innan barnet ens lyft tanken att flytta hemifrån. Kanske är det för att hon om mindre än två månader blir 18 år. Att hon är en ung vuxen nu och inte barn. Att barn så så småningom flyttar hemifrån vet jag är fullt naturligt och ett tecken på att de blivit självständiga. Men det är jobbigt. Å andra sidan borde jag vara van att träffa henne enbart korta stunder eftersom hon bor varannan vecka hos mig och mest ändå hos killen. Men till veckan kommer hon! 

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: