Fredagskänslor

En kort liten lunchuppdatering i dag. Tittar ut genom kontorsfönstret och ser att solen skiner. Det ser ut att bli en fin eftermiddag och det väntar faktiskt en afterwork i kväll. Afterwork med några cykelkompisar på stan, utan cyklar den här gången.  I morse var vädret lite bistrare med ett par plusgrader och gråa moln. Det blev vinterskor på morgonens happyridetur och i går cyklade jag och Sandra i regn, pulsade i snö och frös så om händerna att det kändes som en helt vanlig vinterdag. Vi fann faktiskt lite gröna stigar som på bilden ovan. Nu verkar det lite tjuriga vårvädret vänt och väderleksrapporten spår faktiskt riktigt många varmgrader i helgen och vem vet- det kanske till och med blir premiär för barbent på helgens cykelpass!

Dagens bästa känsla var ändå den på cyklingen i morse. Det börjar komma lite tryck i benen och jag tror min kombination av långa lugna distanspass varvat med korta intervallpass ger resultat. Det känns som jag har lite längre startsträcka den här våren jämfört med i fjol. Men än finns det tid för mitt huvudmål – SM är inte förens i juli. Nu väntar jag bara på att kunna köra lite mer stig och se hur jag ligger till jämfört med i fjol. Men jag vet att jag kommer att ha mer av slätdraget på grusväg och asfalt än jag haft på många år!

Dagens längt är faktiskt att nåla nummerlapp. Precis med formen har det varit lite längre startsträcka innan tävlingssuget kommit. Jag har börjat snickra på en tävlingsplan. Kanske beror det hastigt tillkomna suget efter nummerlapp av att det är Lidingöloppet MTB i helgen och andra XCO-lopp som fladdrar förbi i mina flöden? I går läste jag Långlopspcupens artikel om Billingeracet nästa helg och blev så sugen att köra det loppet igen. Det har fått ännu mera stig och de där vitsippstigarna är ljuvliga att köra! Nästa år så!

Dagens jag saknar är faktiskt stugan. Det var så längesedan vi var nere och det dröjer lite innan vi är där igen. Det är lite av en mellansäsong just nu. Visserligen har det gått att åka skejt på fin skare men jag kan inte skejta på grund av ett bråkande knä. Men cyklingen är inte riktigt så bra ännu och det finns mer att göra hemma i Östersund. Som att ta hand om en lägenhet som i bland inte får så mycket kärlek som den är värd.

Dagens roliga är att jag troligen får hem min fulldämpade superior i dag som varit på dämparservice. Eftersom DT-swiss servar sina bakdämpare i Danmark tar det lite tid. Inte för att jag har haft tråkigt på dotterns hardtail men jag saknar att inte studsa omkring på rötter och att inte hindra dottern att cykla. Sedan har jag en förhoppning om att hon vill cykla med mig.

Dagens sämsta är att jag troligen slog mig lite mer illa än jag trodde i går. Jag gick nämligen över styret under gårdagens cykelpass när jag och Sandra letade stig. En sådan enkel vurpa i låg hastighet med ett styre i sidan. En sådan som så lätt händer och oftast bara blir smutsiga händer. Men jag vaknade i morse med smärta under ena bröstet. Antingen är det en sträckning eller en liten tocuh på revbenet.

Sedan saknar jag lite att podda med Elna men vi siktar på nästa vecka! Vi har en fin plan att ta poddandet när det passar i våra liv och det finna massor av avsnitt att lyssna i kapp om du vill få lite cykelinspo i helgen!

Ha en fin fredag!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: