• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Frosten gör cyklingen lite finare när motivationen tryter lite

Frosten gör cyklingen lite finare när motivationen tryter lite

I veckan prioriterade jag en tur i dagsljus. Valde bort en stressfri lunch och valde att stanna kvar lite längre på eftermiddagen. För att frigöra tid mitt på dagen. Jag har turen att kunna styra min arbetstid litegrann. Kan nyttja en timmes friskvård i veckan. Att i bland äta en snabb lunch framför datorn samtidigt som saker skrivs klart är okej. Och framförallt värt om det går att snurra stigar i 90 minuter.

Den här tiden på året skriker min kropp efter ljus. Jag försöker att ta en kortare promenad på jobbet. Väljer att gå ett par busshållplatser i stället för att vänta på att bussen ska komma. Många gånger finns det inte heller något val än att åka till centrum och gå resten av biten ut på Frösön som den del av kommunen som är mitt ”område”. Det gör att jag får chans till att få frisk luft. Veckor som denna är jag innehandläggare. Vilket innebär att jag inte gör hembesök utan tar emot allt det inkommande arbete och fördelar på mina kollegor. Det gör att jag inte kommer ut på samma sätt.

På onsdagen låg stan i ett lager av frost och det var minusgrader. Jag hade packat ned vintercykelkläderna i ryggsäcken och längtade tills jag skulle få ge mig ut. Kroppen var trött efter två dagars styrketräning men jag ville försöka köra ett lite tuffare pass i Spikbodarna. Jaga mina stravatider och få känna puls. Det skulle inte bli några rekord men jag skulle bli trött. 

Strax efter 11 rullade jag från jobbet med tunga trötta ben och värmde upp en stund innan jag gjorde de första rycken på stig. Kände direkt att kroppen inte ville köra hårt. Jag slog av på farten och bestämde mig för att bara snurra på favoritstigar och leta upp en gammal fin stig jag inte kört på länge. Det blev ostrukturerad men oerhört vackert i all frost. Jag stannade och fotade. Cyklade vidare, stannade igen. Åkte fram och tillbaka. Hittade stigen jag letat efter. Hittade en annan som var lika fin och kände ingen brådska trots att jag var ute på lunchen och hade jobb som väntade.

När jag kände mig nöjd rullade jag ned mot jobbet igen och tittade på klockan och såg att jag skrapat i hop 90 minuter av riktigt fin cykling. I en värld som var så krispig att det nästan gjorde ont i ögonen. I nåt som med god fantasi kunde ha varit snö. Tänkte att vintern kommer med små steg i år och att frosten gjorde cyklingen så mycket finare på än på länge. Jag tog en snabb dusch och laddade upp passet till Strava. Förvånat såg jag att trots lägre tempo ändå fått ett par kronor. Mycket tack vare hårda stigar. Jag hämtade min kalla mat från lunchrummet och jobbade klart eftermiddagen med lite ny energi även om kroppen var trött.

Men mitt i all det fina i onsdags kände jag att motivationen har försvunnit lite. Det känns inte lika roligt att cykla och jag är lite stressad att få till en vettig vinterträning. Men samtidigt vet jag att det brukar lösa sig så småningom. Det är trots allt bara november och tid finns att försöka planera ett bra upplägg. 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: