• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Fugelstas handbyggda stigar i tjejsällskap

Fugelstas handbyggda stigar i tjejsällskap

image

Det här skoj! Doserade kruvor och hopp.

Förra tisdagen pratade vi lite löst om att besöka de handbyggda stigarna i Fugelsta på tisdagscyklingen. Jag och Hasse var ju där för ett par veckor sedan och cyklade enbart en liten del av alla stigar som finns. Cecilia Thomasson har uppdaterat sin blogg med kartor och beskrivning till varje led så jag var lite sugen att prova de andra stigarna också.

Vi tog bilar ut till Fugelsta i dag varav en tjej cyklade från Frösön. Nästan 3 mil transport för hennes del, starkt gjort! Gruppen utökades med en kille, alla är ju välkomna även om det råkas vara tjejcykling. Några i gruppen hade inte cyklat sådana här lite mer tekniska stigar förut men med lite mod, pepp och möjlighet att välja lite enklare spårval fixar man det mesta och det var ingen som inte klarade stigarna i dag.

Vi tog den långa ”nya” stigen en gång innan vi provade två lite mer tekniska stigar på andra sidan grusvägen. Drops, doserade kurvor och hopp gav rejält med puls även utför. Inte av ansträngning som Mattias sa utan mer av adrenalin. Vi åkte upp och tog nya stigen igen som avslutning och provade även den sista biten ”brunflow”. Den biten var lite över min kapacietet i dag och lyckades göra en liten flygtur.

1.5 timme senare kunde vi nöjda, lite möra och glada rulla hemåt igen. Eniga om att det hade varit riktigt roligt i kväll. Jag blir så himla glad i själen av de här gemensamma cykelturerna. Vi har olika erfarenheter av cykling på det sättet men kan cykla tillsammans och utvecklingen för den som är ny är så rolig att se.

Så funderar du lite på om du ska våga vara med så fundera inte så mycket mer utan kom! Kolla Tjejcykling Östersund eller She Rides på facebook!

Kvällens gäng minus Linnea som avvek lite tidigare för att orka cykla hem.

Kvällens gäng minus Linnea som avvek lite tidigare för att orka cykla hem.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: