Fuji Auric 1.1 LT – #newbikeday

Jag tror inte jag längtat så mycket efter en cykel som jag gjort sedan jag la beställningen på min endurocykel. Eller jo. Jag har längtat efter varje ny cykel som jag köpt. Men det har varit med mer pirr i magen och en skräckblandad förtjusning jag har väntat på att få det där meddelandet från Kim på Egons cykelaffär om att cykeln kommit. I förra veckan fick jag veta att den var skickad och jag vågade inte riktigt tro att den skulle komma den här veckan. När det där meddelandet äntligen kom strax efter lunch i går hade jag svårt att jobba. Svårt att koncentrera mig när jag visste att efter tre skulle jag kunna få hämta ut en helt annan typ av cykel än de som jag har. En cykel gjord för lek!

Så där fånigt glad kunde jag åka ned och känna på den. Provsitta lite och konstatera att storleken var rätt. Surra lite cykel med Kim och sedan rulla ut cykeln till bilen och ställa på den taket för att åka hem. Hem med en otroligt snygg och kompetent endurorigg med lekfullt mycket slag och grova däck.

Trots iskalla noll grader utomhus och snöiga leder vid Ladängen testade jag dämpare, sittställning och gjorde några prövande skutt över de lite mindre droppen i dh-banan. 30 minuter senare och två klättringar upp på toppen av Östberget hade jag ett lika stort leende på läpparna som när jag hämtade ut cyklen. Visst känns det ovant. Det känns lite trögt och tungt och dämparna behöver justeras ännu mer.

Foto. Hasse Gustafsson

Men det här blir bra. Det här blir riktigt kul. Jag har hittat rätt. Både vad gäller cykel och typ av cykling. För jag tror att Fujin kommer att bli en lika trevlig stigkamrat runt stugan som den blir utför och även i bikeparken. Men det behövs lite tid för att lära känna varandra. Lära känna cykeln ordentligt och våga köra så som jag gör på min fulldämpade stigraket. Men det är också det fina, att få köra in sig på cykel.

Jag cyklade inte bara. New bike day är lika mycket att fota en alldeles ren och ny cykel. Det här är min nya lekkamrat.

En Fuji Auric 1.1 LT. Det är Fujis toppmodell i det här segmentet och en kompetent endurorigg där jag är begränsningen när det kommer till vad cykeln kan göra. Jag går ned till 27.5 tums hjul och ökar slaglängden till 160 mm bak och 170 mm fram. Mycket slag med andra ord. Fram sitter en Rock Shox Lyric RC och bak en Rock Shox Super Deluxe. Pålitliga dämpare med andra ord.

På cykeln sitter SRAM Eagle 1×12 och bromsarna är rejäla, ett par SRAM codex och de biter fint kände jag i går. Ett par DT Swiss 1900M med Maxxis Minon på. Grovmönstrat och rejält.

Bortsett från det tekniska är färgställningen otroligt fin. Jag gillar det blåa som bryts av med orange och lilarosa och framförallt detaljen på underöret. Jag köpte själv till ett par blåa Nukeproof-pedaler. Lite större plattform med piggar och med SPD.


Om du är nyfiken på den fulla specen finns den på Fujis hemsida. Nu ser jag framemot många timmar med träning på sånt som känns lite läskigt, många stunder med skönt flow utför och verkligen göra den här sommaren till en sommar av utveckling min cykling och lek. För det är just det som är det allra roligast.

Slutligen, ett stort tack till Egons för att ni gör den här endurosommaren möjligt!

Foto: Hasse Gustafsson
7

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: