• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det blir fulldämpat till nästa säsong

Det blir fulldämpat till nästa säsong

Det är visserligen bara oktober och det väntar en lång vinter med mycket skidåkning men jag kan inte låta bli att vara lite förväntansfullt pepp inför nästa säsong och sommar. Jag vill nåla nummerlapp och köra långlopp igen. Inte hela cupen som för några år sedan utan plocka russinen ur kakan. Välja de allra finaste och roligaste loppen och köra de mindre häromkring. Lösa tävlingslicens igen och se hur jag ligger till i veteranklassen nu jämfört med åren innan. Men det kommer inte utesluta en fjällmara och ett annat äventyr med karta och löparskor.

Den här sommaren har varit riktigt rolig. Jag har lagt mycket fokus på att tekniskt bättre och det har gett resultat. Jag har inte haft någon större plan för min cykelträning utan lyckats få fram en rätt fin cykelform ändå. Det tar jag med mig till nästa år. Något annat som får följa med in i nästa cykelsäsong är att prova något nytt.

Jag efter noga övervägande och funderande bestämt mig för att byta cykel. Jag har pumpat mina cykelvänner på bra argument för och emot. Vridit och vänt på fördelar och nackdelar. Jag älskar min hardtail. Min Fuji som passar mig perfekt och verkligen har gjort mig lite bättre under åren. Det är en grym och lätt cykel med fina komponenter. När jag fick byta i ram i somras kändes det lite som en ny cykel. Jag har inte känt något behov av att byta bort den därför har den fått hänga med i tre säsonger.

Nåväl. Förändringar sägs vara bra så jag övergår till 10,1 kg matriell lycka i form av en fulldämpad xc-racer. Med ruskigt fina komponenter och lockout på styret för fram och bakdämpare. DT swiss dämpare som på pappret lovar riktigt stelt vid låsning. Det nya bortsett från fulldämpat är singelklinga. Spännande. Det blir lite som min hardtail fast inte  och med lite gung bak. Vikten blir ungefär detsamma som med min hardtail när slangar tas bort till förmån för slanglöst som jag kör med nu.

Vad händer med Fujin då? Den kommer inte att säljas. Det är nämligen möjligt för mig att kunna behålla den. Eller rättare sagt får den en ny ägare inom familjen med det förbehållet att om jag vill kan några lopp få köras på den. Att den kunde stanna kvar var det som gjorde att jag slutligen bestämde mig.

Jag tror det här blir bra. Jag tror att jag kan utvecklas ännu lite till men framför allt kommer min rygg att bli lite gladare.

Vad det blir för cykel får ni se veta lite senare.

 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

7 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: