• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Gå utanför sin bekvämlighetszon- skejt med hund

Gå utanför sin bekvämlighetszon- skejt med hund

Dotterns pojkväns familj har ett gäng hundar. Bland annat tre alskan husky. Dottern har skejtat en del med dessa hundar. I går blev vi inbjudna på middag och skidor med hund.
Jo men hur går det till då? Såg framför mig ett antal faceplants i snön med hund över, under och på sidan om mig. Stackars vovvar tänkte jag.


Martin och Jessica (pojkvännens föräldrar) var däremot lugna. Kommer att gå bra. Jo. Efter sele på kroppen och tilldelning av hunden Bolt så bar det i väg. I hiskelig fart. Jag skejtade så fort jag kunde på släp. Efter några minuter slappnade jag av och insåg att hunden kunde vägen, saktade in när jag gav kommando och snällt tog mig över ett stort parti is på bästa sätt.

De har själva dragit en skejtbädd efter en väg, 2,5 km enkel väg. Kanonfint med utmanade små kurvor.


Det här var en upplevelse! Fartkänsla och fascinerande hur smidiga och snabba dessa hundar är. Det är verkligen inte bara att stå och åka och jobbigt blir det men på ett annat sätt. Härligt pirr i magen. Tänk vad roligt det är att prova nya saker. Inte trodde jag i höstas att jag skulle susa fram på en väg i Handsjön med hund framför mig!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: