Global Fatbike Day 2017

Reinholds glädje sammanfattar den här dagen!

I dag var äntligen dags för det jag har längtat så mycket efter. Global Fatbike Day, dagen som är en hyllning till fatbikes och firas över hela världen. Häftigt. Lika häftigt var det faktum att vi sammanlagt blev 34 stycken som cyklade i dag.

Jag mådde fint när jag vaknade och kände mig sprättig när vi åkte upp till Lillsjön för att mötas upp. Vädret som under veckan varit riktigt propaganda för Jämtländsk vinter hade övergått till lätt duggren och plusgrader. Grått och ruggigt. Eftersom vi skulle mötas vid 9 skulle vi hinna cykla innan vädret slog om ännu mer.

Olle Eriksson tog med sig cykelkäk av rang!

Martin hade planerat en runda av de allra finaste och roligaste stigarna i Spikbodarna och Lillsjön. Stigar som vi gemensamt cyklade upp under veckan som gick. Runt två timmar skulle vi vara ute och cykla för att sedan avslutas med en megasprint för de med lite krut kvar i benen. Grillen skulle tändas och prisutdelning ske bland de som deltagit under dagen.

Det var många nya ansikten för mig. Alltid lika roligt och facinerande hur många människor som cyklar i den här stan. Dessutom så många som faktiskt cyklar Fatbike.

Även om det hade töat lite under morgonen var det fantastiskt fina förhållanden på stigarna. Precis så där som man vill ha det på vintern och med feta hjul. Ett par hade dykt på lite mindre hjul men hade inte så stora problem att cykla. Med så många fatbikes blir stigarna hårda och lättkörda.

Sandra var pepp och glad och hade vaknat redan vid 3 i morse!

Som sig bör när så många cyklister samlas blev det ett stopp för punktering. Däremot hölls den stora gruppen i hop fint. Det är en utmaning att cykla så många som 34 stycken på ett led. Martin som åkte i spets höll tempot nere på ett föredömligt sätt och Hasse som tog kön såg till att ingen hamnade efter.

Stefan och Malin på väg upp för den brantaste backen på turen.

 

Hugo till vänster. Dagens yngsta deltagare.

En mäktig syn att se ett helt lemmeltåg av cyklister!

Jag själv körde med mina kängor och plattformspedaler för andra gången i mitt liv som cyklist. En annorlunda och lite läskig känsla när fötterna inte satt fast. Utför var svårast och jag fick verkligen tänka till när liggande träd skulle passeras. Sådant som är enkelt att ta sig över när det går att rycka lite med fötterna. De tre sista utförsstigarna blev därför lite extra spännande. Eftersom jag inte hade cykelskor avstod jag sprinten utan passade på heja fram de andra i stället.
Det blev en soloseger för Jimmy Edlund på den 1.8 km långa megasprintbanan. På andra plats rullade Fredrik Sundin in och Bert-Ola Danielsson knep tredje platsen. Om fjärde plats blev det en spurtstrid mellan Jocke Eskilsson och Jon Gunnarsson där Jocke drog det längsta stråeet. Sara vann damklassen.

Jimmy tar hem sprinten.

Med ett halvt hjul lyckades Jocke spurta till sig fjärdeplatsen.

Sara hade slipat på segergesten.

Robin, gladast av pristagarna i utlottningen! Foto:Hasse

 

Efter sprinten och prisutdelning grillade vi, drack kaffe och pratade cykel. En skön samling människor och en lika skön dag. En sådan där dag jag kommer att spara på och fin tradition jag hoppas kommer att leva kvar länge. Och det bästa av allt, den är inte slut än. Om någon timme ska vi samlas i Bällstas bygdegård på andra sidan sjön för Happyafterbike med mat och lekar!

Tack allihop för en kanondag! Stort tack till Martin och Stefan (och jag på ett hörn) för bra arrangerat lopp. Extra tack till Martin för bra rekning av stigar. Och ett ännu större tack till Egons cykelaffär för de fina priserna ni bidrog med! 

Hela gänget ute på Lillsjön. Foto: Okänd herre med hund

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: