Grand finale- Bockstensturen!

Nu är vi där, i slutet av långloppscupen, finalen, det längsta loppet 95 km och Bockstensturen! Det pirrar bra i magen just nu samtidigt som det känns lite vedmodigt.

I kväll åker vi till Rättvik och lämnar av Cecilia hos Hasses föräldrar, i morgonbitti åker jag och Hasse vidare till Varberg. Vi har fått möjlighet till boende hos Inger och hennes famlij! Vi ska även ta en fika med Lina!

Bockstensturen ser ut att vara en riktigt rolig bana, kuperad i fina omgivningar och med en vacker avslutning längs med havet. Inte så väldigt teknisk men en utmaning i längd. Annorlunda denna gång är att de första 100 i mål får guldmedalj, nästföljande 200 får silvermedalj och resterande får brons. Sedvanlig prisutdelning och efter den sker prisutdelning för cupen.

Efter Finnmarksturen räknas nu endast de fem bästa loppen, för min del har Billingeracet plockats bort och går det som jag tänkt på lördag kommer Mörksuggan att tas bort i totalen. Som det ser ut nu för mig har jag kvar min andra plats med 23 poäng ned till 3:an efter avräkning. Detta gör det hela lite mer spännande, det är inte bara att fullfölja alla lopp, placeringar under tiden har varit viktiga.

 Oj det är sista gången att hämta ut nummerlappar, nåla cubetröjan och pumpa däckcykel. Sista gången att bli nervös över banprofilen och packa ryggfickor med gels.  Sista gången att stå i fålla 3 och vänta på startsignalen och vara orolig att inte hålla hela vägen. Men inte för allid! 

Efter detta är det bara att ladda om för långloppscupen 2013! Är det nån som hänger på??

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

 • admin

  augusti 30, 2012 at 11:14

  Oj vad svårt! Alla har ju sin tjusning.
  Det lopp som jag tyckt varit svårast rent tekniskt var nog Billingeracet, det var mycket stig under de 7,5 milen.

  Engelbrektsturen var enkel, nästan för enkel tyckte jag, lite för mycket grusväg och lite för lång 85 km. Inte så mycket mtb.

  Lida Loop var ett lopp som jag tyckte om! Det var en enorm stämning där, mycket folk och proffsigt arrangerat, 65 km, teknisk men hanterbar.

  Men mörksuggejakten och Finnmarken är nog de som jag skulle rekomendera. Dels för att de är runt 70 km och har en bra blandning av stig och väg. Sen har de sin tjusning med lite tunga backar:) Stigarna är inte så svåra och sen är omgivningarna underbara!

  Men du? Bara ett?? Man blir lätt biten:)

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: