• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Hal Happymorningride eller nu måste jag dubba cykeln

Hal Happymorningride eller nu måste jag dubba cykeln

Jag förberedde det mesta i går kväll. Helt ärligt inte under helt glada miner.

God förmiddag. Fredag igen och Happymorningride på schemat redan vid 6 tiden. Jag föreberedde det mesta igår kväll. La fram det skulle med och fick ett pyskbryt när jag inte hittade strumpor och var lite sur över det faktum att jag inte längre har möjlighet att ta med cykeln på jobbet. Vi får inte ta in cyklar och låsa fast Fujin utomhus finns inte på kartan. Jag tänkte faktiskt strunta i att åka i väg i morse. Somnade inte förens strax efter elva. Vaknade lite mindre arg men med en tjock känsla i huvudet och lite svullen hals. Troligen mest för att jag skrek lite över strumpor och annat. Eftersom jag stod som värd för evenemanget i morse kunde jag inte dra mig ur bara för att jag stressat sönder mig dagen innan.

Vi möttes upp vid Scandic i ett par plusgrader men med blåst. Lite kallt i början men vinterkläderna gör sitt jobb bara kroppstemperaturen går upp. Jag tog det lungt i början och drogs inte med av tempot. Körningen börjar trots allt först vid bommen vid ÖSK. Tänkte som alla fredagar att jag kör skiten ur benen när jag ändå är vaken men bestämde mig sedan efter första långa backen att försöka köra lite lugnare. Det gick bra och jag hade inte motivationen eller pannbenet att pressa mig som jag brukar. Strava skvallrar om att det trots lite halvmesig körning ändå gick skapligt fort.

IMG_7032

Målspurten lyckades jag sno av Cecilia Thomasson. Det ni, tar väl ett dag eller två så ryker den 😉

ÖSK-slingan var torr idag men fruktansvärt hal och förädisk bitvis. Frosten gör att de hjulspår som finns blir hårda och svåra att ta sig genom utan kast. Jag lyckades hålla mig på cykeln men fegade lite i utförslöporna. Dessutom ligger det is här och var och med ett par slitna Racing Ralph fram och Rocket Ron bak blir det onödigt spännande. Jag måste dubba cykeln nu. Frågan är bara om jag ska köpa nya vinterdäck till Fujin eller lägga om till vinterdäck på 26:an. De vinterdäcken är förvisso ett par år gamla och troligen rätt slitna men vinterdäck är dyra och jag vet inte vilka jag ska köpa.

Någon som har bra vinterdäckstips som inte kostar skjortan?

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: