• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Häng på med vårcykling -vlogg i dag!

Häng på med vårcykling -vlogg i dag!

I dag har vi haft den allra första riktigt varma vårdagen här i Östersund. Så varmt att det gick att cykla i enbart shorts och vanlig cykeltröja. Inga benvärmare, inga underställsbyxor eller skoöverdrag. Ingen vindtät jacka och långärmad underställströja under. Bara för att jag var lite tveksam till om vädret verkligen var på riktigt tog jag på mig armvärmare som jag hade kunnat hoppa över.

Jag vaknade lite krasslig i dag. Så där att det inte skulle vara bra att köra med lite högre puls och avstod därför cykling med happyvänner. I stället packade jag och Hasse en kaffetermos i ryggsäcken och köpte kardemummabullar på Frejas bakeri. Vi skulle på stigfinnartur till Torvalla och det område vi på skoj döpte till Mumindalen i fjol. Jag hade sett att några av stigarna hade tinat upp och det pirrade i magen av förväntan när vi rullade hemifrån. Äntligen stigcykling och framförallt på min egen fulldämpade superior. Den som kändes som en ny cykel i dag efter dämparservice. Den som jag sitter så bra och kör bra på. Efter en vinter på stel fatbike och de senaste veckorna på hardtail var det en fröjd att skönt rulla över rötter utan stötar.

Vi hittade lite bar stig, fick pulsa i lite snö och cykla genom mycket vatten. Men det blev ändå en tur med mycket stigcykling och bra teknikträning i Mumindalen. Jag schasade bort det där ettriga lilla hjärnspöket som sitter vid varje litet dropp och säger att det är farligt. Det tog visserligen en stund och behövdes mycket pepp från Hasse innan jag vågade. Sedan åkte jag om alla de små klurigheter vi hittade om och om igen. En bra start på den här cykelsommaren.

Jag tog med mig go-pron och har snabbt klippt i hop en vlogg. På önskelistan står numer (bortsett från en ny hjälm (den gick inte sönder i dag men har sett sina bästa dagar) en ny kamera att filma med. Vår gamla hanterar inte ljus särskilt bra och har en skada på linsen.

Det bästa av allt är att det ska vara lika bra väder och det väntar grusvägsdistans med vänner! 

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

7 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: