Happy Christmas ride!

För tredje året i rad så bjöds det in till happyride med jultema. Jag hade utlovat ett pris för bästa utklädnad och en lugn runda så att alla kunde hänga med. En sådan där lite mysig start på en fredag med frukost och sedan jobb innan julledigheter. 

Jag hoppade i tomtedräkten i fleece och rullade ned i god tid. Trött men lite pepp på cykling ändå. Det var ju så längesedan jag var med en fredag. Tomtar var tydligen årets tema när jag mötte upp fem stycken i samma utstyrsel som jag själv. Allt eftersom droppade en gran in, en ren, lite fler tomtar och en hel del skägg och glitterpyntade cyklar. 

Det var roligt att se att så många dök upp och lagt tid på att pynta både sig själva och sina cyklar. Som förra året var det runt 20 stycken cyklister och en grupp som skulle springa. Jag hade bollat en runda över Remonthagen och Lillsjön med Martin.  En runda som skulle fungera både för smala och feta däck. Stigar går tyvärr inte att cykla just nu. 

Det blev en behaglig runda bortsett från att mina trötta ben skrek upp för turen enda backe till Remonthagen. De är trötta efter en tuffare träningsvecka. Vi väntade in en stund där och en liten stund vid Lillsjön och gruppen hölls i hop på ett bra sätt. Som Lars sa efteråt är det intressant att vi hinner ungefär lika långt oavsett om det körs lugnt eller i lite snabbare tempo. Det lugna tempot innehåller ju mindre stopp. 

Vi cyklade förbi morgontrötta människor som höjde lite extra på ögonbrynen när tåget av jul passerade. Någon fotade oss från en buss och en bilist som vaknat lite på fel sida hyttade med fingret när vi passerade. God jul tänkte jag och gav honom ett stort leende. 

Vi rundade av med frukost på hotellet och jag delade ut paket till Mikael Åsved som morgonen till ära var julgran. Tog en extra kopp kaffe innan jag rullade till jobbet i tomtedräkten. 

Nu är det lite julledigt och vi är på väg till Storhogna. I bilen ligger skidorna och väskan med träningskläder. En cykel får följa med också. Även om det jul så hinns det alltid med lite träning. Jag jobbar i mellandagarna för att sedan ha semester fram till trettonhelgen. Det ser jag framemot. Lite sovmornar, många timmar i skidspåren och kvällar i stugan. Sånt behövs!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: