• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Happykafferide- söndagsmorgon på vårt vis

Happykafferide- söndagsmorgon på vårt vis

Inte alla på bild men vi blev sammanlagt 18 stycken i morse.

Söndagmorgon. Tvätt av cykel i badkaret strax före halvsju. Frukost med en extra smörgås. En panna kaffe som räckte till två termosar. En bar i cykelryggan och avfärd hemifrån vid tjugo i åtta. I sommarvärme och stigcyklarshorts. Samling vid Lillsjön där sömnen gnuggandes ur ögonen. Kaffetempo skulle det vara. Bra tänkte jag med ett stentufft intervallpass på cykel efter löpningen i går. Kaffetempot räckte i 100 meter sedan fullt ös och mjölksyra i ett par döda ben under mig för att någorlunda hänga med där framme.

Bortsett från att tempot inte blev så lugnt som jag hade trott var morgonens runda en av de bästa på mycket länge. Det blev stigvisning i Spikbodarna och Torvalla. Massor av nya stigar för min del och en aha-upplevelse när jag fick se att spikbodarna inte enbart innehåller blöta stigar i skidspår utan mullliga skogsstigar med skönt flow. Stigar som jag direkt ville åka igen och igen och igen. Favoriten blev segmentet A Tribute to Torvalla Kickers som bjöd på hissnande utförsåkning och knixiga svängar.

2 timmars cykling med happykompisar är precis en sådan söndagsmorgon jag gillar allra bäst. Det är värt att kliva upp tidigt och sedan äta lunch i soffan till det sista av nyhetsmorgon. Vara hemma innan resten av stan vaknat. Det ger energi för veckan som kommer och energi för att städa hela hemmet och fundera på en löparrunda till kvällen.

img_2510

Det här gänget allstå!

img_2506

Förmiddagskaffe i solen. Oslagbart!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

9 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: