• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Happymorgon, nya skor och helgens plan
happymorgon

Happymorgon, nya skor och helgens plan

God dag. Fredag. Äntligen. Den här helgen har varit efterlängtad. Visserligen säger jag så varje gång det är fredag men ändå. Vi har roliga planer till helgen. Men jag börjar med morgonrapporten. Eller cykelrapporten för det var längesedan jag cyklade.

Närmare bestämt en vecka och en dag. Sist var den där fatbikedistansrundan förra torsdagen som sög musten ur kroppen. Sedan har det varit skidor, stakmaskin och styrketräning. Inget konstigt eftersom det är vinter och träningen inför Nordenskiöldsloppet och Nattvasan har påbörjats. Men cykelbenen måste ändå underhållas om det ska finnas något i dem till våren. Nu i vinter kör jag inga spinningpass och får inte den där extra ”gratis” timmen i veckan. Tanken har varit att byta ut spinningpasset mot ett trainerpass en gång i veckan men jag har inte kommit längre än att damma av racern i bland där den står i vardagsrummet. Själva trainern står fortfarande på vinden.

img_7085

En del av morgonens gäng. De med fatbike hade det lättare i dag. Jag själv saknade de stora hjulen. Foto: Martin Mattson

Men så finns happymorgon. Den är det rutin på och något jag längtar efter varje vecka även om jag tvekar in i det sista när klockan ringer. I dag kände jag mig lite hängig och trött. Tänkte att det kanske var dumt att riskera en utebliven träningshelg. Halv sex fick jag bråttom och bytte om. Bestämde mig för att ta det lugnt i dag. Lättare sagt än gjort när tempot ofta är högt och jag helst av allt inte vill sladda efter.

Jag lyckades fint med att inte hetsa i väg. Även om pulsen låg lite högre än vanligt så kändes det ganska bra i kroppen. Det mest svettiga idag var att försöka hålla kurs på smala snöiga stigar. Jag och Sara Rönnberg konstaterade att det är bra med den här sortens teknikträning och att det förhoppningsvis ger bra reslutat när våren kommer. Vilket det faktiskt gör. Förra vinterns snöcykling lärde mig en viktig sak. Att lyfta blicken.

Processed with Snapseed.

Det är lite nattklubbsljus på Scandic.

Som rubriken antyder kör jag med ett par nya vinterskor. Jag fick plocka ut ett par vinterskor från Diadora från vår samarbetspartner Egons cykelaffär i går och ska testa dem och kommer att göra en utvärdering i bloggen sedan. Spännande att se om de levererar lika bra som mina andra North Wave-skor har gjort. De som varit kanon under hela vintern. Första intrycket var bra. Lättare, lite mindre klumpiga och varma.

img_7086

På tal om Egons cykelaffär och helgens planer ska vi hämta ut två cyklar av deras märke Rock Machine i dag. Två 27.5 plus som vi ska låna under helgen för att testköra i morgon och ta lite bilder. Får se hur det går utan dubbdäck. I skogen är det inget problem med transport dit och hem kan bli spännande.

På söndag åker vi upp till Åre och provar skidspåren där. Det är roligt att vidga sina vyer och skejta någon annanstans än i Vemdalen. Det finns spår på ÖSK här i stan men slingan är kort och isig. Jag vill åka långt och njuta av naturen. Inte trängas på en konstsnöslinga i onödan.

Men helgen innehåller mer än träning. I kväll har Hasse lovat att laga något riktigt gott till middag. Det ser jag framemot.I morgon åker vi till Krokom och går på talangtävlingen Spotlife. Dottern är med och arrangerar finalen och ska själv ställa upp och sjunga. Hon var med förra året tillsammans  med många duktiga ungdomar.
Eftersom jag gärna skjuter på saker och ting så kommer helgen även ägnas åt att städa. Sådant där som behövs och sällan hinns med på vardagskvällarna.

Vad har ni för helgplaner?

(I kväll kommer ett inlägg i skidtemat igen, vallaskola del 2. Om burkvalla. Missa inte det!)

 

 

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: