• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Happymorningride #10 – winter edition

Happymorningride #10 – winter edition

 

IMG_7270

Dagens stenhårda gäng. Hårdast var Hasse som körde cross med smala hjul i dag!

Bara för att det kommer snö slutar man väl inte att cykla? Nej inte om det står happymorningride på schemat och dessutom är tionde upplagan.

Jag la om till vinterdäck på 26:an i går och Hasse justerade växlarna så att de skulle fungera skapligt. Cykeln är i ett skriande behov av service nämligen. En timme tänkte jag att det nog skulle fungera. De vinterdäck jag la på var väl inte de bästa men ändock ett par dubbade däck. La fram varma vinterkläder i går kväll för att spara lite tid. Väderappen lovade minus 6 grader. Friskt med andra ord och vinterkläderna skulle verkligen få bekänna färg. Tog dock det säkra före osäkra med underställsbyxor under de långa cykeltightsen. Skav javisst men bättre det än att frysa rumpan av mig tänkte jag.

Som vanligt kom vi i väg sent och sladdade in ett par minuter innan sex. Jag hade för säkerhetens skulle tagit med en vindväst om det skulle bli för kallt med cykeljacka och underställströja. Rundan skulle gå mer på vägar och därmed också i högre tempo och mer fartvind. Det är en sak att cykla i skogen, där blir det ju ändå lite varmare.

IMG_7275

Björn, Hanna och Hasse vid första uppsamlingsplatsen vid Remonthagen.

Stefan hade sett ut en runda över Solliden, Spikbodarna och Lillsjön som skulle kunna vara cykelbar även nu när det är någon decimeter snö. Han hade även varit så snäll att han lagt in en rejäl stigning den första biten. Precis lagom jävlig för ett par morgontrötta ben. Som de flesta morgoncyklingar sparade jag inte på krutet utan skjöt upp pulsen i topp medan dubben smattrade mot asfalten. Kändes tryggt.

Mindre tryggt var den upptrampade ”stigen” från Spikbodarna till hästridvägen. Jag låg rätt långt fram i gruppen och tänkte att det inte var några problem bara jag följde den lilla snutten fast mark och de framför. Men med en cykel som jag sällan cyklar på, med lite annan sittställning och ett djupt lager snö på is var det inte lätt. Går det lite snett i snön så är det svårt att rädda upp en sladd. Blev lite harig efter en vurpa och vågade inte riktigt lita på däckens grepp även när det blev fast mark igen. Jag är helt enkelt kass att köra i snö. Bara att inse lika som att besök i djup snö med kassa växlar lätt förvandlar en cykel till singelspeed. Jag kunde visserligen växla ned men inte upp och fick öva högkadensträning största delen av rundan.

Cecilia hinner inte cykla innan skolan börjar men får självklart bara hänga med och äta.

15 km senare avslutade vi morgonen med rejäl frukostbuffé och skratt. Hänget och frukosten efteråt gör det värt att kliva upp i ottan, pressa sig i kyla och frysa om tårna. För det var det enda som jag frös om i dag. Vinterjackan växer för varje pass. Om det fungerar med tunn underställströja i 6 minus kommer jag att kunna köra den hela vintern och bara addera en vindväst när det blir ännu lite kallare.

Jag klappar mig själv lite extra på axeln för att jag faktiskt fortsätter att hålla i gång cyklingen även nu när snön kommit. Att jag dessutom körde i kylan i dag är värt en extra klapp. Den här sortens träningstävling är lika bra som att köra ett pass på trainern. Framförallt är det så mycket roligare! Jag är vintercyklist nu -det ni!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Jossan

  november 20, 2015 at 22:39

  Det är så kul att läsa om såna här inlägg! Det ger verkligen inspiration och jag blir själv sugen på att slira runt i snö, även om vi inte har någon 😉

  Kram

  Svara
 • Clara Edvinsson

  november 20, 2015 at 22:54

  Alltså wow vad härligt det ser ut och låter, att få träna tillsammans, att få cykla tillsammans oavsett väder och avsluta med god frukost. Snö, jag längtar tills snön kommer längre ner i landet!
  Clara Edvinsson recently posted…Time outMy Profile

  Svara
  • Helena

   november 21, 2015 at 23:02

   Det veckans bästa dag faktiskt! Jag har förr om åren slutat cykla ute i slutet av november men nu när jag har något stående varje vecka är det lättare att hålla i det! Är sällskapet som det här Happygänget vill man inte missa en enda fredag 🙂
   Jag hoppas ni får den snart!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: