Happymorningride #132 – snow editon

Det blev odubbat i morse. Vädret slog om med besked. I stället för nattkyla har det snöat konstant sedan i går kväll. Ett sådant där tjockt lager blöt nysnö som liksom klibbar sig fast i cykel och däck. Jag tog fatbiken eftersom det skulle bli ännu jobbigare att försöka manövrera en vanlig dubbad mtb i snömodden.

Det var nollgradigt och i premiär för tunna vindjackan. Något mer vårtecken fanns inte i dag. Möjligtvis att benen var extra vårsega.

Jag skulle ljuga om jag sa att det var roligt i dag. Eller att det var den där bästa starten på fredagen som morgoncyklingarna är. I dag kändes nämligen fatbiken ovanligt tung trots lite mer luft i däcken, jag slet med att sitta fast i pedalerna och hade inget flås alls efter 30 minuter. Jag slirade bokstavligen längst bak och ville helst lägga mig i närmaste snödriva för att gråta. Över att våren kom av sig och sursnön var kall och klibbig. Va fan gör jag det här för frågade jag mig flera gånger. När jag kan sova. Kommer aldrig kunna cykla fort igen. 

Men så här tidiga morgonpass är ett lotteri. Ena gången är jag jättestark och pepp och andra gången fungerar inget. Nu när jag inte har kört på länge eller är särskilt regelbundet har kroppen glömt bort att det går att cykla utan frukost i magen. Så ett par gånger till och jag är på banan.

Även om det var blött och moddigt och katastrofal cykling så vägde ändå den där frukosten upp. Den som faktiskt är det allra bästa på fredagarna. Få det där varma kaffet och hotellfrukosten och surra en stund innan arbetsdagen börjar.

 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: