Happymorningride – äntligen!

Jag har saknat den där lite envisa ringsignalen från telefonen strax efter fem på fredagarna. Saknat att lite förvirrat fundera på varför det ringer just nu. Saknat att kliva upp och sömndrucket dra på sig cykelkläderna som ligger en i fin prydlig hög på soffan i vardagsrummet. Gäspa och känna efter lite extra. Kanske är jag lite för trött, killar det i halsen eller är det klokt att prioritera lite sömn ändå? Att varje gång konstatera att det inte är något fel alls på kroppen och längre sömn ändå innebär en tre kvart till.

Saknat att försiktigt smyga ut i trapphuset och låsa dörren och så tyst det går baxa in i cykel i hissen för att inte väcka grannarna och fnissa lite när hissen dundrar igång och alla försök att vara tyst är förgäves. Rulla ned till Hotell Östersund och frysa lite av morgontrötthet och veta att solen är på väg upp och ännu värmer lite. Vara nöjd att det inte är mörka november och regn. Heja på alla och vänta på att klockan ska 6. Aha, en ny person! Hej och välkommen! Huttra i morgonen och prata lite om det tagits på för mycket kläder eller för lite, höra hur veckan har varit. Har någon cyklat nåt lopp, är det nåt på gång till helgen. Vela lite. Snabb grupp eller lite mer långsam. Köra hårt eller rulla ur benen.

Nån säger att klockan är sex och alla rullar i väg. Fart från början. Trampa i gång, prata med den bredvid. Känna på benen. Tunga, lätta eller sprättiga. Huttra lite till och veta att värmen kommer snart. Frösön i dag? Trevligt det var längesedan. Iron monkey och Fists of fury – aha dom stigarna! Roligt. Asfalt och transport innan det smäller till i snabba gruppen när stigen kommer. Försöka hänga på och åka snyggt över hala rötter. Ångra lite att man gått för långt fram i ledet och känna sig jagad när snabbingen bakom flåsar en i nacken Sakta vakna i kroppen och konstatera att morgonträning behöver nötas in för att utföras på hög intensitet. Sakta in på asfalten. Pusta lite och samla i hop.

Kolla klockan. Snart frukost. Höja blicken och se hur dimman lättar på åkrar jag inte visste fanns på Frösön. Prata lite och dra ned dragkedjan i höstcykeltröjan. Släppa ut överskottsvärme och ångra valet av långärmad underställströja. Kolla klockan igen, snart frukost. Stig, pang, fart och glädje. Vända hemåt och ta en stig till. Känna att benen vaknat och hungern river i magen. Snart en timme på klockan. Spurta uppför knixen till hotellet.

Hämta väska och låsa cykel utanför och ta av sig en blöt cykeltröja. Heja på lugna gruppen och in för mat. Höra surret, dricka kaffe och äta precis samma sak som alla andra gånger. Ladda upp passet till Strava och prata cykel. Nån går tidigt, några sitter kvar lite längre och jag själv drar ut lite på tiden. Jag har friskvårdstimme och hinner lagom i tid till jobbet även om jag tar en tredje kopp.  Spurta hem, duscha och åka till jobbet. Posta en instagrambild och konstatera att det är den allra bästa starten på dagen.

Allt det här har jag saknat. Men i dag kom jag i väg. Äntligen en happymorningride igen!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: