Happymorningride – hej benen!

Äntligen kan jag säga något positivt om att cykla. Säga att benen faktiskt kändes starka i dag. Så som de brukar vara den här tiden. Lite segstarka utan det där lilla extra. Precis om det ska vara. Dessutom var det en fin känsla att få köra superiorn med vintercykelskor och känna att det händer något när jag tycker på. Att det är lite lättare med 5 kg lättare cykel.

Kanske bidrog ganska många timmars sömn i natt till den bra känslan i kroppen? Att jag för en gång skull inte körde med sömnbrist i kroppen. Eller så är det helt enkelt så som några kloka personer sagt när jag beklagat mig om fallande form – att jag trots allt är där jag ska vara nu och att jag inte har tappat något ändå. Jag vill tro på det och den här känslan ska jag ta med mig in i nästa träningsperiod.

Så morgonens happyride var av det bättre slaget. Vädret däremot hade mer att önska. Duggregn i luften, glashala vägar med inslag av stora vattenpölar. Vi var ett litet men tappert gäng, framför allt de tre som kom på odubbade fatbikes. Lars tog täten och på Anders önskemål cyklade vi upp till Frösötornet. En tung backe som kändes i benen och som gav en skön tillfredställelse på toppen. Sedan runt berget och ned till frukosten.

Det var vårvarmt och jag kunde köra i cykelshorts, benvärmare och vindjacka. Det känns lite tidigt för det nu och det kommer med all säkerhet slå om. Förhoppningsvis kommer det mer snö annars blir det en trist och grå vårvinter.

Nu är lunchrasten slut. Någon timmes jobb sedan ett gympass innan vi åker ned till stugan. Tänk det är helg är igen!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: