• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Happymorningride- jag börjar gilla morgonträning

Happymorningride- jag börjar gilla morgonträning

9 personer i morse! Imponerande uppslutning när klockan är alldeles för tidigt.

I onsdags kändes det som benen var på väg tillbaka igen. I morse svek de inte heller. Äntligen. Strava skvallrade om tre nya QOM:s på ÖSK. Det känns bra för den där slingan blir bara slirigare och lerigare för varje fredag. I dag var det inte lika blött som förra fredagen då regnet hade förvandlat MTB-slingan till en sjö. Men särskilt torrt blir det aldrig uppe på ÖSK. Men det är rolig cykling, inte så teknisk utan mer kuperad och flowig med tighta kurvor och små branta backar. Den här slingan avskydde jag för några år sedan men den växer för varje gång.

Nåväl vi var 9 personer som rullade från Scandic i morse. Marie som jag cyklat lite med på tjejträningen följde med i dag och det är roligt att få lite sparring av någon som är snabb. Stefan satte upp ett högt tempo redan från start. Döden för mina ben runt 6-snåret på morgonen. Men jag piggnade på och bestämde mig för vända ut och in på lungorna. Ska det köras så ska det. Jag var ju ändå uppe. Det är förenat med lite ångest den här formen av hårdkörning. Jag vet hur galet jobbigt det är och hur ont det kommer att göra i lungor och ben. Samtidigt vet jag att kroppen brukar vakna lite och så väntar ju hotellfrukost. Bästa motivatorn.

Och jag körde för allt vad cykeln höll. Marie jagade tätt bakom och jag låg i spets till näst sista träbron där Fredrik fick för sig att det skulle köras ännu hårdare. Jag höll hans rygg en bit innan jag tappade ett par meter. Mental trötthet kan man säga. Det som uppstår när man ändå har rätt god fart och ork och tappar en värdefull rygg. Det blir liksom omöjligt att komma tillbaka när huvudet sviker.

Slut och nöjd rullade jag ned i garaget på Scandic och spolade av cykeln. Suverän service. Bytte om till torr tröja och ett par rena byxor och högg in på frukostbuffén. Proppmätt skyndade jag mig hem och la våra skitiga cykelkläder i blöt. Satte fart på damtrallan till jobbet, lite dokumentation och strax därefter upp till kollegorna för fredagsfika. Behöver väl inte säga att jag inte fick i mig så mycket av det fikat.

Scandic erbjuder cykeltvätt. Service på hög nivå!

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i att träna tidigt på morgonen. Dels är jag så morgontrött att det i bland är en kamp att komma i väg till jobbet. Sedan så fungerar inte min kropp så bra när jag inte fått i mig frukost eller har varit vaken ett tag. Vid lunchtid ungefär känns det som bäst. Jag har gjort några tappra försök att komma i väg men det har aldrig blivit någon form av rutin på det. Det är ju faktiskt rätt skönt att ha träningen gjord och i regel blir jag ju faktiskt piggare efteråt.

Men jag tror jag börjar gilla det här allt mer. Inte att kliva upp när vinden dånar utanför och regnet smattrar mot rutan men känslan efteråt. På något vis är det lättare att motivera mig att gå upp cykla så fredagarna längtar jag efter. Däremot är det jobbigare när klockan ringer på tisdagar och jag ska väcka kroppen med Omnia, högintensiv styrketräning. Men efteråt. Den känslan är riktigt skön. Lite piggare och så har jag använt tiden effektivt. Men att inte äta innan tror jag aldrig att jag vänjer kroppen till. Jag behöver energi för att kunna prestera så är det.

Nä nu är det snart helg. Vi åker till stugan. Grusvägscyklande och löpning tänkte vi ägna oss åt mellan soffhäng, bärplockning och radiolyssande. Eftersom det är riktigt ruggväder blir det extra mysigt att tända upp i öppna spisen i kväll!

Trevlig helg.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: