Happyride Östersund

Jag har sagt det förut och säger det igen. Det är så roligt med cykelsällskap. Framförallt när jag får träffa lite nytt cykelfolk.
För ett par veckor sedan blev jag inbjuden till facebookgruppen Happyride Östersund. Verkade vara en helskön samling människor. I går bestämde Hasse och jag oss för att hänga på deras planerade runda i dag.
Fick ställa klockan tidigt för att vara söndag för att hinna med tvättstugan innan vi skulle mötas upp vid 9 ute vid bommen i Lövlunda.

Allt för lite hoj. 

Spurtade i väg hemifrån vid kvart i nio och hann ut i tid. Det märks att sommaren är över. Kalla vindar och kalla tår. Inte riktigt van att klä mig ännu som det kändes.
Vi mötte upp tre glada killar och rullade ut på mtb-slingan. Den som jag inte gillar men som är så mycket roligare i sällskap. Martin hade en plan och guidade oss. Första kilometern gick i rasande tempo och jag funderade om jag verkligen skulle orka. Det var inga pigga ben till en början och sugande backar kändes i kroppen.  Lyckades även bada halva högerbenet i ett surhål. Det här med kalla tår som sagt.

Det blev många nya stigavsnitt för min del.  Sådant är roligt, det är så lätt att alltid cykla det gamla vanliga. Från mtb-slingan trampade vi vidare till Spikbodarna och åkte delar av 15 km-spåren åt fel håll och sedan slutet av mtb-slingan tillbaka till Lövlunda.

Ett kedjebrott gav välbehövlig vila för ett par trötta posttempoben. 

Benen piggnade på allt eftersom även om jag troligtvis gick på högre puls än vanligt. Det tar mer än jag tror att blåsa ur kroppen i 40 minuter. Rulla ur benen hade varit det bästa för kroppen men inte lika roligt. För kul var det verkligen i dag. Ett helskönt gäng med underbar humor. Happyride på riktigt. Vätskeryggor och hög fart på stig. Det är inga duvungar till cyklister det här. Jag fick gaska upp mig framförallt utför för att inte tappa. Det är bra för jag är så fånig när det blir lite brant. I dag ville jag inte visa den sidan och bad ett par gånger att allt skulle gå vägen.

Martin, Jimmy, Stefan och Hasse. Rätt roliga typer!

2 timmar och 3 mil senare stannade vi en stund vid bommen innan vi åkte åt varsitt håll. Jag och Hasse sladdade in på Ica Maxi. I slutet av turen började jag fantisera om mat i mängder. Hungern som varit som bortblåst gjorde entré igen och då är det läge att lyssna på den.

En härlig tur än om lite kall. MTB-banan är helt ok bara jag slipper åka själv och bada benen i surhålen! En härlig start på dagen och helt klart värd att kliva upp i ottan för. Jag hoppas jag kan hänga på fler gånger. Det har pratats lite om pannlampecykling. Det om något är både spännande och roligt. Välkommen cykelhösten och tack grabbar för en härlig tur!

(Turen finns att skåda nedan. Bra med gps. Nu kanske jag kan hitta själv någon gång. Kanske)

Nu ska jag leta fram lite varma långa cykelbyxor och försöka hänga på dottern som vill cykla runt Odensala. Vi planerade ju det före helgen och har jag lovat att hänga med kan jag inte backa ur. Sen lyxar vi till det med middag på stan. Orkar bara inte handla och laga i mat i dag.

Trevlig söndag till er!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: