• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Helgens planer- Rättvik i stället för Swe-cup och följ tävlingen live

Helgens planer- Rättvik i stället för Swe-cup och följ tävlingen live

Morgonens happygäng.

Det är äntligen fredag och jag har för tredje gången den här veckan startat morgonen med cykling. I går morse fick jag sällskap av Hasse på den turen jag gjorde i tisdag. Mycket trevligare med sällskap och mörkret blev inte lika otäckt. I morse var vi ganska många som möttes upp för en timmes cykling och frukost tillsammans. För mig kändes det nästan som sovmorgon att ställa klockan en timme senare. Trots ganska mycket cykling under veckan var benen pigga och den lilla rosslighet jag känt under veckan var borta. Det är skönt att få starta upp dagen på det här sättet och skönt att ha träningen gjord redan innan jag åker till jobbet.

I går kväll provade jag och Hasse swe-cupbanan på Frösön. Det är sista tävlingen i morgon för i år. Sverigeeliten i mountainbike ska göra upp cupsegern och banan blir inkörd och med all säkerhet utvärderad inför 2018 och 2019 när SM i mountainbike kommer att gå här i stan. Jag kommer inte att tävla i morgon. Tanken har funnits sedan det blev klart att Frösö IF skulle stå värd för cupavslutningen men jag har bestämt mig för att stå över. Konstigt kanske med tanke på att jag ofta säger att det vore roligt att få köra kortare lopp och när det äntligen blir ett sådant avstår jag.

Det har flera orsaker men framförallt handlar det om att det finns viktigare saker i livet än att köra sig trött på cykel. Som att hälsa på svärfar till exempel. Så vi åker till Rättvik i kväll. Stannar tills på söndag. Tar med cyklarna för lite lugnt rull på fina tallmostigar. Vi ska försöka att komma i väg på någon utflykt.

Efter banrekningen i går kändes också valet att avstå bra. En del av banan var helt enkelt alldeles för teknisk för mig just nu. Jag behöver öva för att ta mig runt utan den där klumpen av rädsla i magen. Banan har stor potential att bli en bra SM-bana och i morgon kommer den att vara utslagsgivande. Inte sett till höjdmeter utan mer start och stopp, tighta svängar och en hel del sugande underlag. Och så de stora hoppen, stockarna och allt det andra som fick mig att smyga mig runt i går. Det är ändå häftigt att i elitens ögon kommer banan inte vara det minsta svår. Det sätter lite perspektiv på hur grymma cyklister det finns i landet!

(är man nyfiken på hur banan ser ut och hur det går i tävlingen kommer den att sändas live i morgon. Här ska det gå att titta)

Så nu är det helg och ha en fin fredag!

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: