Hemma på fjället igen

Vi sitter ute på altanen i värmen. Bakom mig visar termometern 27 grader i skuggen. Det fläktar som tur är lite grann. Sådana här varma sommardagar med undantag för förra sommaren är få här. Man får ta tillvara på dem. Att cykla under dagen i dag är dumt. Jag väntar hellre till kvällen.

Så som jag gjorde i går. Vid halv nio tog jag bilen upp på Storhogna. Cyklade upp på fjället och tog en av mina favoritnedförslöpor. En teknisk, smal stenig och flowig stig ned för fjällsidan. Solen gick ned och spred ett sådant där fint varmt ljus över fjällen. Sen juliskymning kan vara ett av de vackraste som finns och svårt för en liten kompaktkamera att fånga.

Jag tog en led vi cyklade för massor av år sedan. Då när vi var alldeles färska på mountainbike och framförallt på fjällcykling. Jag hade en tung hardtail och ingen teknik och jag minns att jag bar min cykel långa bitar. I går förstod jag varför när jag släpade cykeln över Prostgravsmyren och fick ha tungan rätt i mun över stenpartierna efteråt. Jag tänkte att vi var modiga den gången och envisa som inte gav upp.

Jag vek upp på den mer cykelvänliga leden mot Storhogna igen lagom tills solen stod som en röd boll över Märkeststenhogna. Fotade cykel i motljus och ångrade lite att jag lämnade stora kameran hemma.

Rullade tillbaka i skymning och mötte upp Hasse som tagit en promenad uppe på platån. Han som inte kan cykla något mer den här sommaren efter en krasch i Norge. Två timmar senare kvällsfikade vi på bron och somnade alldeles för sent.

Tänkte precis innan jag somnade att det är skönt att vara hemma på fjället igen även om vi bara mellanlandar inför nästa resa. Men jag behöver få ladda om litegrann. Lämna lite nervositet kring Offroad Finnmark hemma. Bara vara i stugan. Cykla lite, hänga på bron och fika lite för mycket.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: