• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Hon hade en trasig cykeltröja, du kan inte ana vad som hände sedan.

Hon hade en trasig cykeltröja, du kan inte ana vad som hände sedan.

Husqvarna 2000. Fina saker när det begav sig. 

Jag har varit rätt rastlös de här tre dagarna jag varit hemma. Blir lätt så. Men jag har inte orkat mer än att transportera mig mellan soffan, köket och datorn. I eftermiddags när hemmet invaderades av 6 tonåringar inklusive min egen blev det ingen plats kvar i soffan. Det var rätt bra för jag kom upp och tog tag i en surdeg jag haft länge. Att laga favvotröjans bakfickor. De har varit sönder i över ett år.

Jag fick ärva en symaskin efter svärmor. En fin men tung sak. Härligt retro med enorma möjligheter att sy hjärtan, snöflingor och granar och andra krumelurer. Var det så på 70-talet? Jag hittade en liten duk med just hjärtan och granar som Hasse troligtvis gjort som liten.

Nåväl jag syr inte värst mycket. Jag har en egen symaskin av det enklare slaget som står i stugan. Den används väl en gång om året.

Det tog 45 minuter att klura ut hur jag skulle trä maskinen och otaliga googlingar. När jag väl fått till det och hittat en liten provlapp att sy på tog det ungefär lika lång tid och lika många googlingar för att klura ut hur jag skulle ställa in simpel raksöm på maskinen. För granar och hjärtat kändes väl inte helt rätt där bak på cykeltröjan.

Nu kanske jag skulle ha klurat ut och googlat lämplig pressarfot eller nål för att sy i lyckra för det blev inte så snyggt och lite korvigt och svårt att forcera. Men nu är fickorna hela igen och med vit tråd är det ingen som ser den miserabla sömmen.

Jag kanske borde sy lite mer? Hur svårt kan det vara liksom?

Wow! Titta hon syr. 
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

  • admin

   april 23, 2015 at 18:16

   Haha, det gjorde jag också! Det var så mycket roligare att få hålla på med trä och hantverk på det sättet. Sydde iof ett par shorts i trean eller nåt.
   Jag har bara sytt lite gardiner och annat. Gör så! Ge gamla slitna träningskläder lite nytt liv 🙂

   Svara
 • Elna - formcykel.se

  april 23, 2015 at 08:29

  Kul, vilken fin sak att få ärva! Jag har en modernare Husqvarna, en Romeo som jag fick i studentpresent men nuförtiden syr jag rätt sällan bortsett från en och annan paniklagning. Synd, för jag gillar egentligen att sy men en kan ju inte hinna med allt.

  Svara
  • admin

   april 23, 2015 at 18:17

   Den var jättefin! Känns fint att den finns hos oss nu när hon inte finns hos oss.
   Jag skulle vilja att det blir roligt, jag får väl helt enkelt börja lära mig att tycka att det är kul..när tid ges som sagt:-)

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: