• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Hoppet är det sista – om helgens race

Hoppet är det sista – om helgens race

Jag gick ju hem i tisdags eftermiddag. För att sova och försöka hejda förkylningen innan den bröt ut. Det gick så där. Jag har inte haft feber men en seg hosta. Varit trött så förbaskat. När jag får hosta blir det alltid lite värre eftersom luftrören är känsliga. Vintertid ännu lite värre. I dag torsdag är jag pigg men fortfarande hostig. Jag stannar hemma en extra dag i morgon. Allt för att vila. Som jag just nu är riktigt less på. Jag har vilat tillräckligt som det känns. Jag vill ta i, svettas, bli trött och kunna ta i nästa dag igen. Inte bara vispa runt i mellanmjölk som jag gjort hela vinter. Inte ligga i soffan och spela meningslösa mobilspel för att få tiden att gå.

Trots att det känns som det gör hoppas jag fortfarande att det sker ett mirakel i natt. Att jag vaknar utan hosta i morgon och är som vanligt igen på lördag. För jag vill så gärna vara med och köra den första upplagan av Nalovardo Fatbikerace. Det som jag längtat så mycket efter under vintern. Inte för själva tävlingsmomentet utan att få uppleva de vyer som arrangörerna har delat med sig av. På min lekfulla kompis med feta däck. Längtat efter att få känna hur det känns att klättra nästan 400 höjdmeter i starten av en bana och åka utför-länge. På snö. Nu när vädret säger att det ska bli snö, lite blåst och bitvis lite kallt blir äventyret ännu större. Till och med det lockar.

Vi får se. Troligen kommer jag agera support och världens bästa hejarklack till Hasse, Erika och Claes på lördag. Vi åker upp såvida det inte blir ren storm och farligt att vara på fjället. Det blir fint att få byta miljö och se något annat.

Så precis som inläggets bild lägger jag den här kassa vintern bakom mig likt cykelspåren. Nya tag.

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

 • Jenny B

  mars 8, 2018 at 17:56

  Usch, jag känner igen den där hostan. Jag får den varje gång min astma blir lite sämre, och om det då finns minsta bacill i närheten så blir jag riktigt sjuk.
  Nu hoppas jag verkligen att du inte tar illa upp, men du har väl koll på hur du ska justera din astmamedicinering i samband med förkylning? Med tanke på hur din vinter har varit så låter det som om det finns mer att göra för att hitta den optimala nivån av t ex kortison.
  Hoppas verkligen att du snart känner dig bättre, men fortsätt att lyssna på kroppen (även när nummerlappen åker på)!

  Svara
  • Helena

   mars 8, 2018 at 18:00

   Jag har faktiskt inte riktigt justerat den. Hörde av en kompis som är läkare att man ska ta dubbel dos om man är krasslig och om det är kallt, gjort det någon gång på eget bevåg. Men inte av den läkare som skrivit ut astmamedicin till mig.

   Jag hoppa också det, att jag kan rulla igenom loppet på lördag. Men samtidigt tänka lite längre. Vi får se! Hur känns det för dig, blir det start?

   Svara
 • Jenny B

  mars 8, 2018 at 18:43

  Kolla upp medicineringen – det kan göra riktigt stor skillnad!

  Själv har jag inget lopp inplanerat förrän framemot sommaren. Då kommer jag förhopppningsvis till start i några swimruns och kortare triathlonlopp.

  Svara
 • Hanna

  mars 8, 2018 at 19:25

  Har inte med inlägget att göra men… Tummen upp för förändringarna här inne – snyggt! Är nyfiken på fortsättningen… 🙂

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: