Hoppmorgon och ett besök vid soffan

Cissi la beslag på min fuji idag. Hon kan det här med att hantera cykeln. Så mycket bättre än vad jag klarar.

Jag har varit ensam i stan i helgen. Hasse passade på att vila sina öron och sin tinnitus i stugan och Cecilia har haft teaterträning och kompishäng hela fredagen och lördagen. Jag passade på att cykla i går. En sådan där stigfinnarunda i Torvalla med några gamla favoriter och ett par nya stigar för mig. Genom appen Strava kunde jag hitta många fina stigar. Strava är inte bara hets på segment utan även en bra sätt att hitta nytt att cykla på. Jag brände av några backintervaller innan jag åkte hem.

I morse hade jag och Cecilia planerat en lugn runda på Frösön. Jag ville gärna visa henne lite av alla fina stigar vi kört på sistonde. Sandra följde även med! Så himla roligt med sällskap och nya bekantskaper. Sandra har varit en lika flitig deltagare på Happymorningride under vintern som jag. Det blev en fin runda. Lugnt tempo som avslutades med lek i pumptracken vid Vallaskolan på Frösön. Cecilia hade lagt beslag på min fuji så jag fick köra cuben. Sista omgången hopp tog jag min egen cykel. Jag fick inte lika mycket luft som de andra två och det tar emot lite i magen och huvudet när jag ska hoppa. Är rädd att det ska gå åt skogen. Måste jobba på det här. Jag kan ju, det vet jag.

Vi gjorde också ett besök till den numer berömda soffan i slutet av stigen med samma namn. Soffan som alla besöker på sina turer. Den som står där på stranden. Utsliten och ensam. Bakom ett gäng utedass och bodar med nya kuddar. Lite bisarrt på något sätt.

Sandra lättar mycket!

Soffan. Undrar varför den står där, år efter år.

Nu ska jag klippa i hop filmen från torsdagens stugvisning i Aspåsnäset och få ut den till kvällen! Kanske får jag med mig Hasse på en kvällsrunda i Torvalla i dag. Vi får se.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr

  maj 16, 2016 at 14:07

  Jag jobbar jättemycket just nu med att hitta tillbaka till att våga göra sådant jag gjort innan men plötsligt inte törs längre. Fick tanketipset att tänka att jag är cyklist och har en uppgift att lösa istället för att klura på eventuella konsekvenser av ett misstag och det hjälpte mig mycket. Tycker förresten nya ramen är fin!
  Elna – Cykellycka, mjölksyra & äventyr recently posted…Vinterhandskar, skärmar & flossade ben i majMy Profile

  Svara
 • Helena

  maj 16, 2016 at 15:24

  Inget dumt tips Elna! Hasse och jag gjorde en teknikträningsrunda i går på de stigar som jag åkte i lördags. Cyklade stigarna baklänges och klurade på linjeval och tekniska partier för att sedan ta dem åt rätt och håll. Det gjorde att jag kunde åka stigarna fort med bra teknik utan att slösa energi på att brotta mig över hinder. Nu var det inte stigar med drop eller branta utförslöpor. Ska ta mig i kragen och ta till mig ditt tips och vårt sätt och sätta det där jädra (och pyttelilla) droppen i banan i veckan. Jo den växer för varje dag även om jag gillar rött och svart..nu matchar den i allafall min hjälm! 😉

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: