• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • I morgon blir en lång dag i sadeln…

I morgon blir en lång dag i sadeln…

…men en rolig sådan! Vi konstaterade Hasse och jag att vi nog är lite naiva. Har liksom inte ägnat en tanke åt att loppet faktiskt är 22 mil, eller jo det visste jag och han. Men att 22 mil just är…22 mil. Ganska långt om man säger så. 8 mil kortare än en Vätterunda men desto mer kuperad. Vi ska bara göra´t, ungefär som ett vanligt distanspass. Ut och ha kul och cykla lite.
Det är väl iof en rätt avslappnad inställning. En kravlös inställning. Storsjön Runt har jag längtat efter lite i sommar men mest tänkt att det är så långt borta i tiden och vips är det snart 2 augusti.

Eftersom vi inte ägnat så mycket tankeverksamhet har vi inte heller förberedd oss som sig bör. Under lunchen i dag slog det oss att vi kanske bör inhandla lite bars, kolla över förrådet av gels och sportdryck. Dags att gå igenom cyklarna och se att allt fungerar och ladda med lite extra mat under dagen. Det sista sprack rejält när lunchen bestod av en mjukglass toppat med en banan. Men räddades upp av en rejäl middag.

På Frösön finns en finfin ekobutik med bra priser på något alldeles för gott. 

Panikshoppade raw-bites på Gårdsbutiken på Frösön.

Snabb genomgång av cykel och montera nya klossar under landsvägspjucken (Jag veeet, inte nya saker dagen innan. MEN mina gamla glappar värre än ett par löständer).

Inköp av sjukt mycket smågodis.

Ladda Garminklockan och leta några sånär vita strumpor och bestämma vilka cykelbyxor som inte skaver under 22 mil.

Inte fundera på att jag inte cyklat så mycket racer. Eller cyklat så mycket överhuvudtaget denna vecka. (mest ätit glass)

Lägga upp någon form av raceplan, typ att se hur länge det håller att köra tillsammans och ta det lugnt i backarna.

Hämta upp nummerlappar. (Cykla racer i vanliga shorts är inte att rekomendera, det känns…)


Försöka hålla sig vaken för den 14-åriga dottern besöker Storjsöyran för första gången. Enbart i kompisars sällskap. Hon får inte gå hem själv, mamma rycker ut och agerar sällskap hem. Ni fattar att jag biter mina naglar. 

Nummerlapp check. 

Pust, så där ja! Nu är jag redo. Varför krångla till det med långa förberedelser? I morgon kööör vi!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: