• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • I morgon kommer jag att få bekänna färg

I morgon kommer jag att få bekänna färg

IMG_8315

Här trivs jag. I vallaboden.

God afton. Har precis fått hem en glad tonåring som hängt i Funäsdalen ett par dagar. Cirkeln sluts. Där hängde jag med för hundra år sedan. Bortsett från att hon har kommit hem har vi vallat våra skidor. Det gjorde ont i skidhjärtat att titta på belagen. Att de är repiga är en mild beskrivning. Tunna skidspår sätter sina spår. Men å andra sidan är det mina fulskidor som fått ta stryk och fulskidor är till för fula spår. Nu har de i allafall en blandning av blått glid toppat med grönt pulver till helgens kyliga skidåkning.

IMG_8316

På tal om kyla och det som rubriken handlar om. Jag kommer att frysa rumpan av mig i morgon. Bokstavligen talat. Det är Happymorningride med samling kl 6. Det spås att bli 23 minusgrader med 2 sekundmeter vind. Går det verkligen undrar jag? Jag blir varse om det i morgon för jag tänker inte hoppa av. Är det nu om någon gång som agnarna sållas från vetet är det i morgonbitti. Airtrim framlagt, dubbla underställ, vintercykelkläderna (som även de kommer att få bekänna färg), vindväst, varm buff och mössa, lobstervantar och dubbla ullsockor i Hasses vinterskor. Jag längtar redan efter frukosten i värmen på Scandic.

Hör ni inget i från mig i morgon frös jag till is någonstans i skogarna runt Spikbodarna. 

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: