I stället för Bockstensturen

I helgen är det Bockstenstur i Varberg. Vi har varit där de två senaste åren.

Första året fick jag kliva upp på andra plats i långloppscupens sammandrag. Det var en stor dag, en stor lerig dag. Min placering i själva loppet minns jag faktiskt inte. Har för mig att det inte gick så bra. Jag var sliten efter Finnmarksturen en vecka innan. Men jag höll undan i sammandraget. Det var ett långt lopp minns jag.

Ett par sekunder i rampljuset och ett par bleka ben. 

Andra året hade jag en rätt soft inställning till loppet och startade utan slang i ryggfickan. Det var första gången som jag punkterade på tävling och fick åka brytningsbil för första gången. Det var en upplevelse det med. En erfarenhet rikare. Innan jag träffade den där lilla vassa stenen låg jag bra till. Jättepigg och jättetaktisk bakom damen som gick in på andra plats. Hasse gjorde ett fint lopp och jag fick posera på bild med mannen efteråt.

2013 års upplaga av team Ringvägen. 

Så nu då? Borde jag inte vara där nere i Varberg och köra långlopp som jag så stort sagt att jag gör? Nej inte i år. Vi kände att det blev för långt att åka. Jag tappade tävlingsmotivation och fokus. Hasse var inte heller sugen. Så kan det bli och det känns lite fånigt. Vem var det inte som så stort deklarerade at hon skulle köra långlopp i bilagan som följde med Bicycling i våras? Äh…det är livet det här som man inte alltid kan styra över och allt blir inte som man planerat. Inte alltid i alla fall.

Kan nog kvala in som sommarens fånigaste selfie.

I stället har jag roat mig med att prova Hasses lånehjälm. Cecilia tycket att det var himla skoj. Funderar på att fjällcykla på söndag och har inte bestämt mig för morgondagen ännu.
Jag har också roat mig med att inte träna något vettigt. Pillat lite med tempohojen och funderat på hur 2015 ska se ut. Långloppscup? Landsvägsrullande? Etapplopp? Cykla med ryggsäck? Motionsklass? Tävlingslicens? Schack?

Vetetusan. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: