• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • I stället för Tjurruset – korta ben i Jarlskogen och ett grymt tekniktips

I stället för Tjurruset – korta ben i Jarlskogen och ett grymt tekniktips

Egentligen skulle vi ha varit i Södertälje och badat i lera i dag. Av familjeskäl valde vi att avstå och åkte till Rättvik i går. Återkommer till det.

Det är bara så snyggt, inte mina ben utan den röda-svarta ramen i hop med gula löv.

Här nere 35 mil söderut var det visst fortfarande varmt. Så pass att det gick fint att cykla i korta bibs och korta ärmar. Det sistnämnda hade jag önskat att jag tagit i stället för långärmat. Jag flöt bort i dag.

Tummen upp för nåot. Att jag har fått rynkor kanske?

Vi tog bara en liten kort tur på eftermiddagen. Jag har varit lite snorig och nysig (varsegod, ett nytt ord) och vågade inte pressa kroppen så mycket.I stället rullade jag en bra bit bakom min iller till sambo som sprätte värre än kanin i sagan om Bamse. Konstaterade att hans lite längre vila hade gjort gott. Konstaterade också att jag själv är långt i från samma gorm i somras. Tänk vilken skillnad man känner. Uthållig javisst men inte snabb eller rapp. En liten backe är hiskeligt tung när jag försöker sprätta upp. Men vad gör det nu? Ingenting det var bara så skönt att cykla bland tallbarr och gula löv. På 13 km spåret, min favorit, i korta bibs i oktober. Cykelglädje ju!

Tekniktips ja! Jo jag har ju kommit på att cykla är lite som att rida. Jag har ju för hundra år sedan hållit på med. Så här kommer det, mitt för tillfället bästa tips (och ja, det här kanske du redan kan, jaja) TITTA DIT DU SKA!. Enkelt eller hur? Självklart säger någon. Jojo enklare sagt än gjort säger jag.

När jag red ekade just det i mina öron, titta dit du ska . Hästen följer med. Framförallt när det skulle hoppas. Över ett hinder och titta dit du ska. Då som nu distraherade jag och tittade aldrig dit jag skulle. Hästen och jag åt ett helt annat håll. Jag vann aldrig några hopptävlingar.
Så är det även på cykeln. Eller har varit. Jag tittar åt alla håll och kanter utom dit jag ska. Speciellt i kurvor och så hamnar jag i buskaget. Efter de enkla och självklara tipsen på teknikträningen häromveckan tittar jag som jag ska och kurvtagningen har förbättrats enormt.
Jag är faktiskt allvarlig med mitt tekniktips.  Även om man vet vad man ska göra så är det lätt att inte tänka på det i bland. Framförallt när hjärnan i racemode och inte tänker klart. Att hela tiden tänka aktivt fungerar utmärkt. Spänna bålen, titta åt rätt håll, våga trycka ned cykeln i kurvor, tänka på rundtrampet osv det hjälper. Så tänkt lite extra när du är ute nästa gång!

Tjurruset igen då. Just nu hade jag gärna velat vara med och kämpat i lera och plaskat i vatten. Längtan och känslan av fasiken blev extra stor när Anna postade sin bild. Nästa år så! Då ska jag igen och håller alla tummar jag har att jag kan löpträna innan. Tänkte ta och bli kompis med mina knän.

Två skitgrisar

Ni är grymma Anna och Perra! Hatten av för er. Och grym är även du Sandra som sprang!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: