• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ingen #Kompiskamp – jag motar Olle i grind

Ingen #Kompiskamp – jag motar Olle i grind

Huskur i finmugg framför VM i Falun.
Det är inte särskilt roligt att bryta en svit. Jag har kompiskampat
sedan starten och hade tänkt att köra den varje månad. Nu är det bara så
att jag känner en liten antydning till förkylning i kroppen. Det är
ungefär en vecka kvar till Vasaloppet. Lite jäkligt känns det eftersom jag haft en vinter helt utan förkylningar vilket jag inte haft förut. Jag har tränat klokt och sett till att vila när jag ska. Ett lyckat recept hitintills. Men å andra sidan är det omjöligt att undvika förkylningsbaciller om man inte isolerar sig.
Därför vore det riktigt dumt att köra ur
kroppen på det sättet som kompiskampen innebär. 20 minuter på aboslut max av kroppen pallar. Det är viktigare för
mig att kunna åka Vasaloppet än att försöka peta upp ett par watt på
trainern. 
Det återstår dock en kompiskamp i mars. Den
siktar jag på att köra och jag vill hemskt gärna nå över 4watt/kg. Efter Vasaloppet börjar ju lite mer strukturerad cykelträning och jag har
stora förhoppningar att det finns lite utvecklingspotential
I stället för att stressa upp mig och för att mota Olle i grind flexade jag ut från jobbet på förmiddagen i dag. Jag vet av erfarenhet att sömn kan underverk för min kropp. Jag snorar inte vilket är bra. 
Fick ett tips av kollegan innan jag gick. Frossa i ingefära och citron. Det var vad jag gjorde. Kokade upp bitar av ingefära, lät det dra i 4-5 minuter, silade ned i finmuggen och tillsatte saft av citron. En gnutta socker. Helt okej. Sen somnade jag. Vaknade lagom till damernas stafett.
Men
vill ni grotta in er i kompiskampande tycker jag ni ska besöka Öijer
som gav riktigt bra tips på hur han persade i just den här vidriga 20
minutersplågan. Det mentala spelar stor roll.
Nu liknar vårt vardagsrum ett cykelgarage och det kryper lite i kroppen av alla cykelprylar. Vill hitta något bra sätt att organisera allt just nu.
Hasse slet som ett djur i går kväll men var inte nöjd efteråt. Jag tycker att han är grym i vilket fall som helst. Karln hade ju för tusan kört ett benpass på lunchen och körde på helt ny cykel med annan sittställning. 

Nu ska jag vila lite till innan jag rullar köttbullar och stuvar makaroner. Min Garminklocka piper och säger att jag ska upp och röra på mig. Jag ignorerar och kurerar.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: