Intensiva dagar i Stockholm

Jag sitter i lobbyn på Scandic Ariadne med en kopp kaffe och musik i lurarna och går igenom bilder. På ett effektivt sätt har jag kopplat bort sorlet omkring mig. Jag kan lyfta blicken lite och se folk. Ganska skönt. Jag och stora städer är inte riktigt kompatibla med varandra. Jag trivs ju bäst hemma. Men en stund, någon dag eller så är det trevligt. Och den här helgen riktigt bra. Jag, Erika och Sara är nere för eventet En bättre cyklist 2019 ordnat av She Rides. Bra föreläsningar och en chans att få träffa andra ambassadörer och tjejer som är medlemmar i den communityn som She Rides är. 

Vi bilade ned i går. Sara har med lilla Stina och resan gick riktigt bra ned även om vi inte riktigt hann i tid men så är det. Men vi hann hälsa på de andra ambassadörerna, Jessica och Noor när vi kom till Down Town Camper där dagarna hålls.  Noor har jag följt länge och det är alltid roligt att få ses i verkligheten. Lika roligt var det att träffa Karin Hedlund igen. Tänk alla gånger vi stått på samma startlinje på långloppen. 

Vi började helgen med en riktigt bra föreläsning av Alice Andersson- tjejen till höger på omslagsbilden. Elitcyklist på landsväg och som läser idrottsvetenskap. En tjej med otroligt mycket kunskap och som förmedlade det på ett intressant sätt till oss. Hon pratade om hur det är att träna som tjej, från puberteten och framåt och hur menscykeln påverkar träningen. Det gav många tankar och aha-upplevelser och något att tänka på när träningen läggs upp. Framförallt att veta varför det i bland känns riktigt kasst och att det kanske handlar om hormonerna i kroppen många gånger. 

I morse tog vi lite sovmorgon och tog en promenad från Gärdet in till Down Town Camper. I ett mer vinterlikt Stockholm än hemma. Halva gruppen hade cyklat på förmiddagen på Studio L`Echelon, dit jag och Erika ska i morgon. Vi passade på att köpa med lunch innan eftermiddagens första föreläsning började. 

Stina åker fint. I Saras vagn sedan hon var barn. Häftigt återbruk!
Jag tycker Sara är jäkligt cool, på många sätt. Bara det att lugnt och fint resa med en tvåmånaders. Jag kan vara stressad med en 18 åring i bland. 

Föreläsningen Bli en bättre cyklist med Mattias Reck var intressant och bekräftade en del av mina egna tankar kring intervaller, träningsupplägg och det är ganska skönt att få bekräftat att jag inte varit helt ute och cyklat förra året. Han bjöd på många intressanta inblickar i cykelproffslivet, det där man inte ser på tv:n när tävlingarna går. Mattias hade förmågan att verkligen fånga publiken och förmedlade massor av inspiration. Det är häftigt att få lyssna till någon som har otroligt mycket kunskap. Det var mycket i den här föreläsningen som jag kommer att ta med mig framöver. 

Efter en fikapaus föreläste den före detta proffscyklisten Anders Grönqvist om att samla kraften och bli bäst. Det var en personlig och gripande berättelse som ändå ingav hopp. Om att man ska våga drömma stort och samtidigt inte vara så hård mot sig själv och mycket om acceptans när det kommer till ens mående. Jag gick därifrån med massor av tankar. Sånt som jag får sortera lite när jag väl landat. 

I morgon väntar cykling och en föreläsning av Emma Johansson. Den ser jag framemot riktigt mycket. Bara det att få möjlighet att lyssna på henne slår mycket! Sedan vänder vi hemåt med bil och åtegrår till verkligheten. Det är intensiva dagar men lärorika. 

Och på tal om intensivt och att jag inte riktigt känner mig hemma när det är för mycket folk sa Sara något riktigt bra. Hon jobbar mycket här nere och sa att det i bland är mer avkopplande att vara här jämfört med hemma i stan där det alltid är någon som känner igen en och kommer och fram och pratar. Hon gav mig ett mindset i stil med med att tänk dig att du är i skogen. Folk är träd. De bryr sig lika lite om dig som den riktiga skogen gör. Du kan bara stanna och betrakta alla omkring dig. Lite så var det när jag stod i tunnelbanan. Ingen la märke till mig men jag såg träden. 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: