Jag har cyklat lite!

I förra veckan trodde sjukgymnasten att jag kunde cykla lite den här veckan. Det gav lite extra tändvätska till den dagliga rehabträningen jag gör. I fredags fick jag lite nya övningar och ett program på papper med mig hem. Jag provade aldrig cykeln i gymmet hos sjukgymnasten i fredags. Kände att jag inte var där ännu. Böj och sträck-delen går långsamt. Men ändå framåt trots allt. Jag har noggrant gjort det jag ska.

Rullat ut Cissis yogamatta, bytt om till lite träningskläder. Tryckt i gång cykeldatorn för att se hur lång tid det tar och gjort övning efter övning. Fått använda pilatesboll och känt mig trött i magmusklerna och i mina benmuskler. Än så länge handlar det om att jag inte ska tappa mer muskelmassa än jag gjort i mitt vänstra ben och att göra bålen starkare. Och så böja och sträcka. Allt för att så småningom kunna gå utan kryckor och kunna cykla.

I går kände jag att det släppte lite igen. Efter att fått hjälp med muskelaktivering hos sjukgymnasten gick jag hem och körde mina övningar. Hittade mer kontakt med lårmuskeln och kunde sträcka ut lite mer än tidigare. Idag ännu en ännu bättre känsla. Så pass att Hasse fick montera upp racern i trainern. Och i eftermiddags bytte jag om till cykelkläder med en liten nervös känsla i magen. Skulle det fungera?

Loggade in på Zwift, kopplade upp trainern och tog mig upp. Höjde sadeln med 5 mm och trampade försiktigt i gång. Med så låga watt att min ziftgumma knappt kom framåt men ändå. Jag cyklade i 12 minuter. Det fick räcka. Men det gick! 3 veckor efter operationen har jag försiktigt rullat i gång. Ännu är det stelt och lite smärtsamt och jag känner mig väldigt instabil och svag. Men jag vet att det blir bättre.

Så här nöjd och glad över så lite cykling var det längesedan jag var. Det kommer att bli en lång resa tillbaka men jag ska klara av det. Jag ska tillbaka dit jag var förut. Jag ska cykla långt, jag ska cykla utför och jag ska springa fjäll. Så är det bara!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: