Jag köpte en tempocykelVad är det för konstigt styre?

Joråsatt. Utan hjul dock. Men sådana har jag. Vi hashtaggar #vadhände och #prispengar.

Nu var det iof inget spontaninköp. Jag cyklar ju lite mtb med Therese Landfors. Smart som hon är nämnde hon i förbifarten i början av sommaren att hon hade en tempohoj över. (Jag gillar människor som har många hojjar, det känns bra att fler möblerar upp sin tillvaro med sådant) Den var till salu, för ett alldeles för bra pris.

Men jag skulle inte ha en cykel till. Framförallt inte en tempocykel (vem försökte jag lura?) jag har inte plats i lägenheten .

Så kom det här med Norrlandsmästerskapen. Tempo skulle vara roligt. Har ju funderar på det ett bra tag. Och så inkasserade jag lite prispengar. Och ja då blev det ju plötsligt möjligt att slå till.

Kör vidare på grått/vitt/rött. Gamla shimanohjulen passar fint. 

Det är en äldre ram, en årsmodell äldre än min racer. Aluminumram som är fint specad med ultegra. Lätta komponenter och mina gamla 30mm hjul passade som handen i handsken. Skulle det inte passa mig så gör det liksom inget. Jag har knappt lagt några pengar på den. Tycker att det är en alldeles perfekt start.

Jisses vad har jag gjort? Och den stora frågan är hur många cyklar kan man ha innan det börjar gå lite överstyr?
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

10 Comments

  • admin

   augusti 12, 2014 at 07:15

   Jag har en liten skräckblandad förtjusning inför det här. Det ska bli superorligt att faktiskt köra tempo på "riktigt" och inte med racern. Samtidigt som jag är livrädd att sätta mig ute på den. Fråga mig inte varför för cykla kan jag.
   Undrar om jag framstår lite ambivalent? Skogsmulle i tävlingsdress som gillar happycykling med vätskerygga som drömmer om en fatbike och som gillar långa distanser på racern och siktar på ännu längre distanser och som helst plötsligt kommer på att det här med tempo kan vara något.
   Det är helt enkelt för roligt att cykla.

   Svara
  • admin

   augusti 12, 2014 at 07:17

   Det är ju det, alldeles för mycket kärlek. Du har en jädrans fin hoj! Den är inte bara!
   Sålde du din gamla racer? Förstår det, det kan väl vara roligt att bryta av med en vanligt.
   🙂 Jodå det vet jag, och jag tycker du ska satsa på en sådan!

   Svara
 • Karin

  augusti 12, 2014 at 12:01

  En kan aldrig ha för många cyklar 🙂 Grattis till tillökningen! Spännande med tempo, du tänker rent ställa upp och tävla i det?
  Passar också på att flagga lite för att jag passerar Åre till helgen och Östersund i mitten av nästa vecka… 🙂

  Svara
  • admin

   augusti 12, 2014 at 12:04

   Tack Karin för att du säger så! Aldrig för många altså:-) Njae..eller mer på lokal nivå tänkte jag. Gillade tempoloppet i Jämtlandsserien och tänkte väl köra norrlandsmästerskapen i det. Mest på skojs skull. Tror inte jag kommer att ligga och nöta på den typen av cyklen allt för mycket. Jag vet väl egentligen inte vad jag vill haha.

   Gör du?!! va kul. Hör av dig 🙂 Vi jobbar iof på dagarna men eftermiddagar är vi lediga. Skulle vara så kul att få till en cykeltur tillsammans 🙂

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: