• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Jag skulle bara handla lite och tog en omväg

Jag skulle bara handla lite och tog en omväg

I går stod det vilodag på schemat. Det som mest har haft rödmarkerade pass eftersom jag tillbringade veckan med att vara sjuk. Efter lördagens distanspass på skidor orkade vi inte ut i går. I stället parkerade vi oss i soffan framför vinterstudion. När jag kom hem lite tidigare än jag tänkt och behövde köpa kaffe och frukost kom suget efter fatbike över mig. Att få snurra alla fina stigar som många har både cyklat och handskottat med allehanda tillhyggen som däck och pulkor. Numer går det att ta sig från Lillsjön ändå bort till Torvalla på stig och öppnar ju upp för många fina kilometer vinterstig.

Ute stod tempen på 12 minusgrader och jag tänkte bara cykla lugnt. En liten kortis för att kunna svänga förbi Ica. När jag kom upp till Lillsjön och trampat de första stigarna ville jag inte vända hem. Tänkte att jag åker en bit mot Torvalla och vänder. Hade ju ändå ingen som väntade hemma. Det lugna passet blev till slut ett intervallpass när jag försökte trycka på och få upp fart. Stig efter stig, den ena trixigare än den andra, utför och uppför och nästan bara nytt för mig.

Nästan två timmar senare och många kilometer stig rullade jag in hemma med Icapåsen dinglade på styret. Svettig och cykelnöjd. Nöjd över att jag tog mig ut, fick till ett ganska bra pass på fatbiken och till och med lyckats knipa ett par QOM på min tunga pråm till cykel. Det trots att jag mestadels lämnat snöänglar efter mig på nästan varje stig. Jag kvällsfikade i soffan med en filt för att få upp värmen och tänkte att det var ett bra avslut på veckan. Ett avslut som gav lite extra motivation att utföra cykelträningen som står på schemat till veckan. Tröskelpassen och styrkeintervallspassen. I dag ska jag vara lite snäll med mig själv och inte lägga mig för högt i watt. Två 15 minutersintervaller ska genomföras och jag vill göra dem så bra som möjligt. Till helgen hoppas jag på lika bra fatbikeföre. För det blir fint att köra 4 timmars distans i skogen. Mycket roligare än väg!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: