• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Jag tog ledigt och cyklade in i solnedgången

Jag tog ledigt och cyklade in i solnedgången

I går behövdes det lite tid att inte tänka på något annat än att cykla upp stigarna efter snöfallet. Göra dem lite mer farbara inför morgonens cykling. Bara tanka så mycket dagsljus det gick och trotsa elementen lite. Trotsa kylan och låta kroppen jobba i skönt distanstempo.

Jag tog ledigt från lunch. Åkte hem och åt lite. Letade fram varma kläder och hittade ett par gamla riktigt varma skor i garderoben. Tog det säkra före det osäkra med tre lager på händerna. Tempen stod på 12 minus och jag ville inte frysa. För säkerhetens skull la jag ned lampa och batteri väskan.

Jag trampade upp till Lillsjön och solen ville inte riktigt komma fram bakom molnen men det var ljust och jag var ute för en gång skull. Snurrade favoritstigarna, upp och ned. Flera gånger för att trampa ned snön lite. Brydde mig inte om tempo utan lät bara en skitvecka rinna av mig. Benen var trötta och sega men huvudet var med i dag. Det var roligt att cykla. Roligt att vara ute.

Det är något speciellt att nästan ljudlöst få ta sig fram i skogen. På snöiga fluffiga stigar som cykelvänner ägnat så många timmar åt att packa i hop och nu även nyttjas friskt av råddjur och harar. Bara vaggas in av det lite dovt mullrade från däcken. Tänkte att jag gjorde helt rätt som tog några timmars flex mitt på dagen. Timmar att ägna åt veckans distanspass och ändå vara hemma före Cissi, den bokade tvättstugan och middagslagningen.

Lagom till solen gick ned bakom trädtopparna vid Lillsjön stannade jag och pumpade däcken hårda och trampade hemåt. Via affären för att handla lite och låta klockan ticka över 2.5 timme. Glad att inte behöva tända lampor och glad att klarat kylan och slippa skarva distanspasset på trainern efteråt. För även om det inte blev de tre planerade timmarna tänkte jag att det var gott nog i dag. 25 minuter hit eller dit spelar ingen roll. Ingen roll alls för jag tog ledigt och fick cykla in i solnedgången i går.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: