• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Jämthjulingen i morgon – rädd för 5 rondeller

Jämthjulingen i morgon – rädd för 5 rondeller

Första och enda gången jag har cyklat Jämthjulingen var 2010. Då tillsammans med min dotter. Då käkade vi korv i Marieby och hade det allmänt trevligt. Har väl känt att det inte varit så lockande att pynta några hundralappar för att köra den ”vanliga” träningsrundan runt viken.

2010 hade jag äran att få ligga på rulle bakom dottern.

Eftersom vi hoppar över Lida Loop i år kände jag att det nog trots allt ändå skulle vara lite skoj att göra något annat. Det var himla längesen som jag körde något lopp på racer. Siljan runt 2012 tror jag.

Det blir också tävlingspremiär på racerfujin, för det finns nämligen en tävlingsklass också. Nyttja varenda krona jag betalt för licensen eller ett infall av hybris sedan tempopremiären förra veckan? Låter det vara osagt. Mer än jag i ett svagt ögonblick trodde att jag eventuellt skulle kunna trampa mig till en bra placering tills jag såg vad snabbaste dam körde in på förra året. Här talar vi om snitthastigheter runt 40 strecket. Jo hejsan. jag har liiiten bit till de hastigheterna även i klunga.

På tal om klunga och andra nojjigheter som uppstår.

  1.  5 rondeller, 5 risker att dö (eller i alla fall skapa fina märken på kroppen) Eftersom jag tror jag kan hänga med något snabbt gäng så lär jag ju bränna ur stan i lite för hög hastighet. Genom stan är det fyra rondeller. Det är också trafik och många cyklar och jag är urusel och lite rädd att åka fort genom rondeller. Risken är stor att jag eller någon annan gör något galet och PANG ligger jag på asfalten. Skulle jag över förmodan klara mig förbi Odensala och den fjärde rondellen återstår bara en i Brunflo. Då borde jag nog ta mig igenom den.
  2. Om jag nu tar mig igenom de där hindren ovan med flaggan i topp kommer vi till nästa bekymmer. Att jag är den där lite för snälla: Om jag lägger mig längst bak så sinkar jag inte er andra, stick om ni vill. Självklart hjälper jag till att dra om ni tycker att jag kan hålla bra tempo!, hela vägen eller? Så kan ni vila er lite och sticka precis innan mål. typ.
  3. Efter andra punkten har jag då med all säkerhet bränt det mesta av mitt krut och får köra solo. Säkert i motvind eftersom det 99 av 100 gånger blåser motvind på Mariebysidan (en andledning till att jag kör den åt fel håll). Solo halva sträckan när jag kört slut på mig lägger ju inte grund för snabba hastigheter om vi säger så. Skulle jag bli omåkt av någon/några snabbingar så är det väl högst troligt att jag inte ens orkar eller hinner reagera på att ta rulle, Om jag skulle så kanske jag blir för snäll igen ”trött? lite men jag drar, inga fara, håller jag bra tempo? kanon, osv”.

Nu funderar jag på om jag ens ska köra. För de är de där rondellerna som ger mig lite hjärtklappning och har gäckat min nattsömn ett tag nu. Farliga saker. Det är väl fullt normala inför-tävling-nojjor? Eller vad säger ni?

Kanske bättre att ta en glass i badhusparken och heja fram de andra? Eller varför inte hugga någon tant i övre pensionsåldern med cykelkorg och åka tillsammans och njuta av de vackra omgivningarna? Käka korv om den finns kvar och säga att det är så himla härligt att cykla omkring och titta på hästar och kor. De ser jag iof inte annars när jag tuggar styrlinda runt viken så varför inte?

Ren, fräsch och prima ny styrlinda. 

Nej då. Jag ska köra så klart. Det är också helt ärligt rätt skönt att kunna kalla sig lite grön i loppsammanhang på racer. För att göra det hela lite snyggare har jag tvättat av racern och bytt styrlinda. Sånt är jag bra på!

Hejja mig i morgon då. 11 går starten, halv tio samlas vi vid Egons och åker i samlad trupp till Rådhuset. 19 Fuji Racing Team åkare. Skojigt. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: