Jenny Rissveds satsar på eget team

Vissa nyheter är roligare än andra.  Framförallt när det kommer till cykelnyheter. I DN i dag kunde jag läsa att Jenny Rissveds siktar på att komma tillbaka till världseliten igen under 2019 efter att hon mår bättre. Som det ser ut och vad man kan läsa sig till så kommer hon troligen inte kommer att skriva på för något av de redan befintliga teamen utan ska satsa på ett eget.  Det för att släppa pressen lite och utvecklas mer än bara för själva cyklingen.

Jättespännande tycker jag och roligt att Jenny vill komma tillbaka och att hon får det att klaffa med eget team. Hennes väg tillbaka tror jag kan inspirera och sporra yngre generationer cyklister. För det behövs och framförallt behövs det grymma tjejer i sporten på alla nivåer. Lika viktigt har det också varit att ohälsa lyfts fram elitidrottare. Att man vågar prata om det öppet och att det kan drabba alla på ett eller annat sätt. Likaså att det går att komma tillbaka, sakta men säkert.

I går skrev jag om cykelminnen den här sommaren och att få se Jennys comeback på SM var mäktigt och känslosamt, inte bara för mig utan för många andra. På tio veckor hade hon kommit tillbaka i fin form och det var häftigt att se. Et av de där ögonblicken jag kommer att minnas länge.

Så heja dig Jenny och stort lycka till!

10

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

 • Sara Borg

  augusti 22, 2018 at 09:06

  Sååå coolt! Jag såg även att höjdhopparen Linus Törnblad, som tvingades sluta sin elitkarriär för ganska många år sedan pga psykisk ohälsa, också ska göra en liten comeback och hoppa SM i helgen. Mycket viktigt och modigt av dessa idrottare att visa baksidan med ångest, depressioner osv och att det, som du skriver, går att komma tillbaka till ett bättre mående.

  Svara
 • Hans Ten Berg

  augusti 22, 2018 at 09:36

  Verkligen kul, jag såg Jennys seger i OS och tyckte det var en av de mäktigaste uppvisningar jag sett i sportsammanhang, tillsammans med Johan Olsson guld på femmilen i Val di fiemme.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: