Kärringbacken 15 gånger 

 

Är du fräsch och glad efteråt har du gjort fel

Avdelningen för självplågeri. Kärringbacken 15 gånger med garanterad kräkkänsla lika många gånger.

Min tisdagskväll. En liten revansch på förra veckan skitpass i Storhogna. Jag ville köra hårt. Backintervaller eftersom det är lättare att komma upp i hög puls då. Korta intensiva.  Det låter väl hur mysigt som helst eller hur?

Jag tänkte först cykla upp till sommarhagen och ta en gammal favorit bakom vandrarhemmet. Men ångrade mig nere på Vallaleden. Kärringbacken! Den har jag inte plågat mig i. Ställde vattenflaskan i gräset vid fotbollsmålet som en markering. Peppade mig själv att det här var en superbra idé. 10 gånger skulle bli lagom. 35 sekunder och 110 meter senare kippade jag efter andan på toppen. Jättebra idé Helena. Inte alls jobbigt. Inte alls.

Rullade ned och tryckte på lap igen efter en minut och satte fart. 33 sekunder senare kräkkänsla. Så höll jag på. Upp och ned. En herre med hund hade satt sig i gräset och studerade noga mitt självplågeri. Alltid roar man någon.

När jag hade en intervall kvar kom den där tvångstanken att jag tänker jag tanken att göra fem till efter den sista är jag tvungen. Då kan jag inte ge upp. Eftersom det är lite av en tvångsgrej så nog tusan tänkte jag tanken och gjorde fem till efter den 10:e. Hjärnan lurar man lätt. Stannande en stund på toppen av den sista intervallen och klappade mig själv på axeln. Ett superbra pass. Precis så jobbigt som jag ville och benen kändes rätt starka. Jag hade inte fått pulsbandet att synka med klockan men känslan i kroppen under intervallerna skvallrade om att jag låg rejält högt.

Rullade sedan hem och klockan stannade på 55 minuter. Ett bra träningspass behöver inte vara så mycket längre.

Eh….fint gräs i den där backen.

Förbaskat skönt efteråt. Fint är det också. Där borta bor jag nästan och där borta på andra sidan sjön går fina minnesgärdesstigen. Så att ni vet!

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: