• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Kommer ni i håg cykeltvättsförslaget?

Kommer ni i håg cykeltvättsförslaget?

 


Kommer ni i håg inlägget om att jag lämnade in ett medborgarförslag om cykeltvätt här i Östersund? Det var i juli som jag tänkte göra min röst hörd och försöka påverka kommunen att ordna möjligheter för oss cyklister att tvätta av cyklarna. På många andra ställen runt om i landet erbjuds denna möjlighet där det tex finns uppmärka leder, som i Rättvik, på Lugnet i Falun för att nämna några. Östersund har ju satsat lite på att lyfta cyklingen runt ÖSK med ny märkning av mtb-bana och lite ”reklam” för cyklingen på hemsidan. Efter att jag lämnat in mitt förslag för röstning dök det upp en bild på cykeltvätt vid ÖSK. En cykeltvätt jag inte hade en aning om att den fanns, inte många andra heller. Men bra! Men behovet av fler tvättar finns, eller snarare en enkel slang. Som på Frösön eller i Badhusparken. Mitt förslag fick 69 röster vilket är bra med tanke på att stan inte är så stor. Det kom även in många bra kommentarer på förslaget. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det här mer än att det skulle tas upp till behandling.

Häromveckan fick jag ett sms från Sara, en journalist på Länstidningen. Hon skrev en artikelserie om kommunens satsning på medborgarförslag som kan lämnas in via nätet och ville träffa mig angående mitt förslag. Jag blev rätt ställd och självklart nervös. Hon ville att vi skulle träffas redan samma dag. Jag frigjorde lite tid efter lunch och åkte upp till Gustavsbergsbacken och pratade cykel, tvättmöjligheter och e-medborgarförslag. Resultatet finns att läsa i fredagens Länstidning!

Det kan löna sig att engagera sig och göra sin röst hörd. Om vi får möjlighet att tvätta av våra cyklar återstår att se till våren. Men jag håller tummarna att det går igenom.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: